reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rzeczy dla maleństwa - gdzie kupic - przydatne linki

Witam Wszystkie Mamusie!!!

Bardzo Wam polecam, abyście sie zabezpieczyly przed ewentualnymi kolkami Waszych małych pociech. Sama jestem mamą trójeczki dzieciaków i w każdym przypadku rurka sprawdzała się w 100% - bardzo polecam!!!
RURKA ANTYKOLKOWA - Czy Twoje maleństwo miewa kolki, które pojawiają się nie wiadomo skąd, przerywając jego spokojny sen i trwają nawet do kilku godzin, nie pozwalając zasnąć Tobie i Twojemu dziecku?? Jeśli nie chcesz ingerować w organizm swojego maleństwa różnymi nieraz nieskutecznymi lekarstwami, a masz dosyć bezradnego patrzenia na jego cierpienie, możesz użyć rurki antykolkowej. Rurka wykonana jest z bezpiecznej i delikatnej gumy, z jednej strony zaokrąglona, a z drugiej rozszerzona co ułatwia uwalnianie gazów z niewykształconych jelitek niemowlęcia i przynosi mu ulgę ( jej zaokrąglony koniec wkłada się do pupy ). Rurka jest całkowicie bezpieczna i naprawdę skuteczna, dużo bardziej pomocna od tradycyjnego termometru :)). Stosowana od kilkunastu lat w innych krajach jest świetnie przetestowana przez troskliwe mamy. Więc jeśli spodziewasz się dziecka, lub Twoje maleństwo jest już na świecie, powinnaś jak najszybciej zaopatrzyć się w rurkę antykolkową.

reklama
hej dziewczyny co łóżeczka to nie przemawiają zbytnio za mną te materiałowe. Z drugiej strony jeśli ktoś dużo podróżuje na pewno jest przydatne. Ja dla swojego maleństwa wybiorę tradycyjne są sprawdzone i fajne:-)

Ja kupiłam od sprzedawcy KRAK-WIT. Kupiłam łóżeczko z materacem i kompletem pościeli. Zapłaciłam 300 zł. Przesyłka coś nie chciała dojść, więc wysłałam maila czy dostali pieniążki. Błyskawicznie otrzymałam odpowiedź, że przegapili wpłatę i w ramach przeprosin wysyłają mi jeszcze gratis rożek dla dziecka:tak: Wszystko wtedy przyszło szybciutko, tak jak zamawiałam. Ja jestem bardzo zadowolona, łożeczko stoi i się wietrzy, żeby zapach mebli zniwelować:-)

Chociaż to nie ja pytałam, to powiem szczerze, że pomogłaś mi bardzo. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego, że upatrzone przeze mnie łóżeczko z całym "zestawem" jest tak naprawdę dwa razy droższe od tego, które kupiłaś Ty. Chyba jednak pójdę Twoim śladem ;]

ja już pomału kupuję wyprawkę dla maluszka i to przez internet, bo w sklepie jeżeli chodzi o łóżeczka, pościele ubranka naprawdę jest drożej, a przez internet można spokojnie kupić i to ładne oraz nowe. Np. łóżeczko turystyczne, w które chcemy się z mężem zabezpieczyć, żeby jadąc w odwiedziny do Warszawy, do moich rodziców mały miał w czym spać zamiast w wózku w necie zapłacę około 250,00 z przesyłką za super wypaśne, a w sklepie wczoraj patrzyłam za średnie wyposażenie 350,00. <ściana> Fakt jest, że nie które akcesoria - typu sterylizator często cenowo pokrywa się ze sklepowym , więc wtedy do sklepu. Radzę zrobić sobie liste, albo założyć notatnik i wtedy kupować - nie zwali się wam wtedy wszystko na głowę. Po porodzie będziecie zmęczone i opieka nam malcem zapewne zabierze dużo energii. Po za tym przygotowywanie wyprawki to duża frajda.

Będąc w ciąży nałogowo oglądałam Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy większość wyprawki dla Zuzi kupiłam od Pani dorotabatko ona ma 2 czy 3 konta na allegro. Z tym że ja pojechałam do niej do hurtowni na miejsce. Kupowałam firmy Pinokio i Ewa Klucze i byłam MEGA zadowolona rzeczy śliczne i bardzo dobre jakościowo! za sklepów nie wiem czy był już ŚWIAT WÓZKÓW - sklep internetowy oferujący WÓZKI DZIECIĘCE 2010 i później na różnych forach czytałam opinie na temat danego modelu. Pozdrawiam

Ja kupiłam od sprzedawcy KRAK-WIT. Kupiłam łóżeczko z materacem i kompletem pościeli. Zapłaciłam 300 zł. Przesyłka coś nie chciała dojść, więc wysłałam maila czy dostali pieniążki. Błyskawicznie otrzymałam odpowiedź, że przegapili wpłatę i w ramach przeprosin wysyłają mi jeszcze gratis rożek dla dziecka:tak: Wszystko wtedy przyszło szybciutko, tak jak zamawiałam. Ja jestem bardzo zadowolona, łożeczko stoi i się wietrzy, żeby zapach mebli zniwelować:-)

Też polecam KRAK-WIT. Kupiłam wypasione łóżeczko z dodatkami + parę innych rzeczy, łącznie zakupy za ok. 700zł i dostałam gratis rożek:) jako dobry klient:)
Z czystym sumieniem mogę napisać, że wszystkie produkty były dobrej jakości. A tak ładnego łóżeczka to w żadnym sklepie nie widziałam.
Łóżeczka z pełnym wyposażaniem są od 250 zł do 500 zł. Wg mnie, to jedna z lepszych ofert na allegro.

Ja również praktycznie całą wyprawkę kupiłam na allegro i faktycznie wyniosło mnie to dużo taniej niż w sklepie. Łóżeczko wybrałam materiałowe takie full wypas i jestem zadowolona:-)

reklama
A ja polecam wyprzedaże, które właśnie ruszyły, jeśli chodzi o ciuszki. Np. w 5.1.15 była niedawno przecena 50% i w dodatku trzecia, najtańsza rzecz za 1 zł. Można było kupić śpioszki etc. średnio po 10 zł/sztuka. Czekam też na ostateczną wyprzedaż w Smyku, bo na razie jest 30% i pojedyncze rzeczy przecenione więcej - np. zimowe kombinezony z postaciami Disney'a za 40 zł, czyli ponad połowę taniej :-)Co prawda do porodu mam jeszcze daleko, ale z pieniążkami krucho, więc postanowiłam co miesiąc coś kupować, żeby wyrobić. A przesądna na szczęście nie jestem;-)

Do góry