reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

mój synuś ma na imię Błażej chociasz teraz coraz częściej słyszę a znam jeszcze Fabiana ,Erwina,Emanuela

reklama
Czytam właśnie "Mikołajka" Goscinny i Sempe`go i jest to skarbnica rzadkich i oryginalnych imion, głównie męskich, bo to książka o chłopcach, np:
Rufus
Gotfryd
Alcest
Ananiasz
Maksencjusz
Cyryl
Fabrycy
Kosma
Benon

Fajne, co?:-)

Kajko - Uwielbiam "Mikołajka". My z Kajkiem przecytaliśmy już wszystkie stare: "Mikołajka", "Wakacje Mikołajka", "Mikołajek i inne chłopaki", "Mikołajek ma kłopoty", a teraz kończymy pierwszy tom nowej serii, ale nie jest już taki extra.
Rufus - to pies mojej koleżanki - z racji miłości do gwizdka taty Rufusa, który jes policjantem;)

Tak, tak anaklim uważam, że przygody są prześwietne:tak:. Ja zaczęłam od Nowych przygód Mikołajka, teraz skończyłam Mikołajka i Wakacje Mikołajka i ta pierwsza wydaj mi się lepsza, nie wiem, może dlatego, że od niej zaczęłam:-)
Tak czy siak chłopaki są super, a Mikołajek rewelacja:-D.
To imię już zawsze będzie mi się kojarzyć z sympatycznym urwisem. A co do przygód, to nie mogę się doczekać, aż zacznę je czytać mojej córeczce, a później synkowi:-), a na razie to zaśmiewam się sama do siebie.:-D

ja mam córeczke Julie co druga dziewczynka chyba ma tak na inie:-D:-D:-D:-D:-D
bardzo chcialam zosie amelie oliwie kornelie
a tak poza tym moja mama chciala mi dac na imie scholastyka dobrze ze tata zaprotestowal:szok::szok::szok::szok::-D:-D

a jak wam sie podoba Iwo dla chlopca
a dla dziewczynki Nikola albo Laura

Ostatnia edycja:
Ja synów nazwałam Kacper i Maurycy!Kacprów jest już całe mnóstwo choć 9 lat temu to imię było jeszcze mało spotykane.Maurycego oprócz mojego jeszcze nie spotkałam hihihi Pozdrawiam :)

moni_ika Mój starszy synek gdyby był dziewczynką miał byc Nikolą, a Laura mi się źle kojarzy więc nie jestem właściwą osobą do wyraźania opini na temat tego imienia :-p a Ivo brzmi ciekawie i przyznam że nie znam nikogo o takim imieniu

reklama
no to mnie troche pocieszylyscie
bo do tej pory wiekszosc osob twierdzila ze Nikola jest pretensjonalne
a mi osobiscie bardzo sie podoba
choć moim faworytem była Sonia, ale mezus mowi ze tak sie psy nazywa
no i klops

Do góry