reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

Moja mała, dwa dni temu mnie zmartwiła, bo taka niemrawa była, że szok, a dzisiaj jestem w szoku, bo mam wrażenie, że zaraz mi przez skórę wyskoczy, tak się wierci, nogi wypycha, ale widzę, że nie ona jedna dzisiaj jakaś bardzo aktywna :) czyżby się nasze dzieciaczki na świat pchały..?!?!?! :-)

reklama
Mój mały daje czadu... brzuchol rusza się jak alien :p ostatnio tez mnie wystraszył pojechałam szybciorem na IP zrobili mi ktg- dostał nagle takiego spida ze szok.... miał kilka słabszych godzin ale naszczęście wsio ok :) każdy wkońcu ma słabsze dni :D

zl0tk0- No jasne tylko, że jak nasze maluszki mają słabsze dni to my zaraz mamy milion obaw ;P
Moja mała to chyba chce przez brzuch wyjść, bo rozpycha się jak szalona, może wkońcu wpadnie na pomysł, że da się wyjść ''dołem'' i zacznie się poród :))

Dziewczynki macie zalecone liczyć ruchy dzidziusia??!!
Bo mi lekarz kazał, ale cholerka ona się rusze w innych godzinach niż on mi wypisał ;// jeszcze dziś spróbuję to dobrze zaobserwować, ale nie wiem ;/
I liczyć każdy ruch, czy jakoś całe serie ??

Kamila ja nie muszę liczyć jeszcze, ale dziwne,że lekarz wpisał Ci godz o których ma maluch sie ruszać
Przecież maluszek sobie sam decyduje kiedy śpi a kiedy szaleje
Jak maluch jest aktywny to zaczynaj liczyć po prostu, najlepiej rano po śniadanku i np wieczorem
Licz każdy ruch, jak doliczysz się 10 to skończ liczenie
Nam bynajmniej tak na szkole rodzenia mówiła położna

atomowka- dzięki za podpowiedz Kochana,
No właśnie coś ten mój lekarz inną metodę ma widzę, bo kazał w tych godz 8-9, 12-13, 19-20 i codziennie tak, jak będzie w ciągu dnia mniej nież 10 ruchów to mam do niego dzwonić, mówiłam mu, że ona się w większości w innych godz rusza, to powiedział, że mam liczyć w tych godz i że ma być powtarzalność w tych porach...

a mi doktorka nie kazała liczyc ruchów :crazy: tylko sie pyta na wizytach czy są ruchy i że to nie ma sensu w ustalonych godzinach sprawdzac bo każdy maluch wybiera sobie sam pore do wariacji w brzuchu. Fakt że mniej więcej rano i pod wieczór więcej ale nie ma ustalonych godzin konkretnych. Mówila mi tylko że jak przez dłuższy czas nie ma ruchów to wtedy sie martwic.

Mój lekarz tez nie kazał mi liczyć ruchów, moim zdaniem to każdy maluch ma swoja pore dnia na spanie i na wariacje u mnie czasami jest tak że caly boży dzien i noc czuje mała jak sie wierci a czasami sa dni że sie rusza mało co, wiec jakbym miała liczyc to jednego dnia bym miała te ruchy zapisane a drugiego juz pewnie nie :p

reklama
mi też nie każą liczyć, mój maluch nie jest na pewno akrobatą czy piłkarzem, ale ładnie się rusza, zwłaszcza gdy tatuś jest w pobliżu :happy:

Do góry