reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

anula - a ty masz wizytę jutro, tak?
tak jutro mam kontrole w przychodni,

Manta, wiem że nie mogę się spodziewać już regularnych ruchów, bo inaczej bym już dawno leciała do gin albo na IP w stresie, ale jakoś mi dziwnie że w sumie czułam dzidzie już co dzień

ale macie rację, spróbuje trochę się uspokoić i nie doszukiwać dziury w całym, brzuch mi przeciez przez tydzien ładnie podrósł więc i dzidzia rośnie, a jak urośnie jeszcze trochę to będzie czuć i to czasem boleśnie

reklama
Witam
Ja miałam problem z rozpoznaniem ruchów trochę w inny sposób. Lekarz pytał mi się czy czuję ruchy i mu mówiłam, że nie, bo myślałam, że czucie ruchów to np kopniaki, czy rozpychanie się. Ostatnio powiedziałam lekarzowi żeby sprecyzował pytanie o ruchy i w sumie nie wiedział co ma powiedzieć więc przekierował mnie do położnej. Ona mi powiedziała, że każde inne niż wcześniej odczucia (nie tylko jakieś mocne tąpnięcia) kwalifikują się do ruchów. Więc wyszło na to, że czuję ruchy już od kilku tygodni. Pocieszyło mnie to bo myślałam że coś jest nie tak.

anula bezstres moj szkrab sie wczoraj wiercil caly dzien doslownie a dzisiaj cisza jak do tej pory dzidizol napewno sie rusza fika skacze plywa itd takze sie niestresuj chociaz wiem o sobie ze to niemozliwe jest ;) bedzie naewno dobrze :) i zaniedlugo bedzie3 dzidizus kopal jak szalony :)

witajcie:) ja równiez nie czuję na razie ruchów albo nie potrafię tego wychwycić ale póki co nie martwie sie bo z tego co słyszałam to różnie z tym bywa i moja kuzynka poczuła pierwsze ruchy około 21 tyg.tak więc czekam cierpliwie:)

Wczoraj w nocy po raz pierwszy czułam wyraźnie. Takie plumkające kopniaczki, jakby jakaś mała ryba próbowała mi wyskoczyć z brzucha:-D.

Kurczaki Wy juz wszytskie czujecie ruchy?

bo mi sie wydaje ze ja nic nie czuje.... w pracy to nie mam czasu aby sie skupiac na brzuchu musialaoby mi faktycznie kopa mocnego zawalic abym poczula a teraz w domu leze i leze i nic...:(

reklama
K&M największa szansa na poczucie maleństwa jest chyba wieczorem, jak już dłuższą chwile leżysz w łóżku i jesteś totalnie wyluzowana:) w dodatku moja szaleje głównie po 22;)
ale jeśli jeszcze nie czujesz, to na prawdę nie jest powód do niepokoju! jeszcze chwilka i też dostaniesz kopa :)

Do góry