reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

Mam nadzieje ze male sie obkreci ma czas do 32 tc, a pozniej to chyba cesarka, a ja chcialabym naturalnie rodzic :(

matitka nie stresuj sie absolutnie teraz polozeniem miednicowym dzidizusia- moja koleanka 2 tygodnie przed porodem (38 tydzien) miala polozenie miednicowe a podczas porodu juz glowkowe!

Dzidzius w kazdej chwili sie moze przekrecic, chyba ze masz blizniaki- to rzeczywiscie w 38 tygodniu moze byc ciezko:-D

Ja mam ten problem- jedno z bobasow jest polozone miednicowo, mam nadzieje, ze zdazy jeszcze fiknac w druga strone;-)

reklama
MaMicurina a na kiedy masz termin?? Ja w 19 tc też miałam sporadyczne ruchy... a teraz mała szaleje non stop :-) nie martw się... Niektóre dziewczyny dopiero 21-22 tc poczuły pierwsze kopnięcia więc i tak jesteś w lepszej sytuacji :-)

ja dostaje kopniaki po miednicy, tam niziutko, ale moje dziecko ulozone miednicowo wiec wiadomo czemu.
Czasami mam wrazenie jakby mi noga po szyjce dawalo ale ona poki co zamknieta.
Mam nadzieje ze male sie obkreci ma czas do 32 tc, a pozniej to chyba cesarka, a ja chcialabym naturalnie rodzic :(

eeeee tam, Jagoda okręciła się 3 tyg prxed porodem a rodziłam w 41, więc to był 38 tydz. i ani razu mi nie przyszło na myśl że się nie okręci!! byłam pewna że urodzę naturalnie i tak było;-) poza tym ja miałam wrażenie że ona mi się nawet po 35 tyg okręcała w tą i spowrotem......

Yummy, moja koleżanka dzieki odpowiednim ćwiczeniom jogi "przekręciła" dziecko do ułożenia główkowego, takie metody są na porządku dziennym w Anglii gdzie rodziła, więc w razie czego można popróbować:) nie wiem czy z bliźniakami też to działa, ale na pewno coś na ten temat można się dowiedzieć

Pocieszacie mnie :)

Ja z chlopcami od razu mialam glowkowe polozenie i jakos sie nie przekrecali a to male :)

Dziewczyny co do ruchow nie przejmujcie sie ze nie czujecie ich regularnie, czasami dzidziusie to leniuchy sa :) Ja swojego tez caly dzien nie czuje a to jjuz 22 tc leci i sie nie martwie. Inaczej bym chyba siwa byla bo za duzo stresow i nerwow mam w tej ciazy.

kurcze a ja nadal tylko jakies tam sporadyczne ruchy:-(

nie martw sie kochana na zapas, ja tez sie tak zamartwiałam ze dzidzia nic sie nie rusza a zaczeła dopiero 5 listopada, wtedy poczułam pierwszego kopniaka i codziennie juz czuje w wczesniej były tylko same bulgotki a był to poczatek 22tc wiec tez pozno poczułam kopniaka, wiec sie nie stresuj na zapas, dzidzia wie w którym odpowiednim momencie ma kopnąc jak by po 22tc nie kopała jeszcze to wtedy możesz zacząć sie martwić ale jak narazie wyluzuj i czekaj na kopniaki :)))

nie ma co się stresować jeszcze dzidzie nasze mają czas i muszą nabrać troszkę ciałka żebyśmy porządne kopniaki poczuły,
dopiero po 27 tygodniu należy obserwować codzienne ruchy
ja może też przez położenie na przedniej ściance łożyska słabo czuję małego, ale na USG widzę że się porusza, serce ma jak dzwon! jest po prostu leniuszkiem i bardzo spokojny, czuję z zasadzie i to też nie co dzień wyraźny ruch gdy się wyciąga, a tak to małe jak to nazywacie bulgotki i motylki ot!

nie ma co się nakręcać i wymyślać powodów do niepokoju

MaMicurina a na kiedy masz termin?? Ja w 19 tc też miałam sporadyczne ruchy... a teraz mała szaleje non stop :-) nie martw się... Niektóre dziewczyny dopiero 21-22 tc poczuły pierwsze kopnięcia więc i tak jesteś w lepszej sytuacji :-)
termin na koniec marca...ja wiem ze jeszcze moge miec czas:-( ale same wiecie jak to jets:-)

reklama
Do góry