reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

reklama
Ja ostatnio zauwarzylam ze jak zmywam i coś głośniej łupnie to mały aż cały skacze ;-) wcześniej myślałam ze to przypadek ale teraz wiem ze robaczek słyszy doskonale ;-)

moje malenstwo siedzis dzis pod zeberkami i coraz czesciej moja kotka zaczela siadac na brzuszku,ciekawe jak zareaguje na takie malenstwo do tej pory ona byla naszym oczkiem w glowie.

Hej dziewczyny :)
zastanawiam się czy mozna w jakiś sposób ustalić w jaki sposób ułożony jest maluch na podst. ruchów ? Ja maluszka czuję głównie tuż pod żebrami i delikatniej na dole, tuż przy pachwinie z lewej strony. Natomiast jak leżę na lewym boku to czuję z jednej strony pod żebrami - dosyć silne uderzenia oraz znowu z lewej przy pachwnie.... ostatnio maluszek był ułożony główkowo i zastanawiam się czy nie zmienił pozycji ... to już 32w2d :)

moja od 29 tyg jest główkowo i sie nie obrocila w inna pozycje zostala tak ;-) a jest glowka w dol po prawej tronie mam jej plecki i pupe a na srodku jej nozki tak sobie lezy i nie zmienila pozycji za kazdym razem u lekarza sie pytam czy tak lezy czy inaczej ;-) wiec mysle ze u ciebie tez juz nie zmieni pozycji ;-)

moj synek ostatnio zareagował na .... budzik ;) mielismy z mezem ubaw jak slyszac ten sam sygnał co rano przez caly swoje zycie plodowe, nagle zaczal sie wiercic ;) to jest dowod na to ze dzidzius na prawde slyszy :)))

Moja córcia ostatnio jest bardzo ruchliwa, nóżki mi wypycha ostro :) pewnie już jej ciasno... i nie może się doczekać aż się wydostanie z mojego ciasnego brzuszka ;p

No od 3 dni nastąpiła zupełna zmiana w zachowaniu małego. Trzeci dzien to juz nie kopy, lekkie wypinania ... To juz bolezne prostowanie rak u dołu brzucha i nóg pod zebra. Czuje cala dlugosc kosci nog przesuwajacych sie pod skórą. Wypinania sa tak mocne i bolesne, ze szok. To jest porpostu niesamowite, nagle w ciagu jednego dnia taka zmiana. Musial sporo podrosnac i ciasniej sie zrobilo. Czuje go naprawde mega ;))
A i udaje mi sie u dolu brzucha zlapac czasem tetno tym przyrzadem ;-)

reklama
Ewstra mój kot już dawno został skopany przez dzidzię :happy:
Martka u nas właśnie zawsze największe tańce hulańce były do takiej piosenki na youtube "bobasi blues" niestety już jej nie ma- prze acta :wściekła/y:
a co do położenia mój też główkowo kręgosłupem do nas, lekarz mówił że już się nie obróci, ja widzę kręgosłup zawsze jak leżę w wannie i podnoszę głowę- swoją drogą muszę zdjęcie zrobić bo przesłodko to wygląda, często dostaję po prawej stronie ale nie wiem czy nóżką czy rączką nie rozróżniam :sorry:
Angel a mnie dalej nic nie boli nic a nic, bardzo delikatny ten mój maluch :happy:

Do góry