reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

Ewan albo będziesz miała nadzwyczaj spokojne dziecko ;D
Ostatnio dostałam w przychodni zestaw dla przyszłych rodziców i było pełno ulotek, w jednej z ulotek przeczytałam, że jeżeli dziecko jest ruchliwe w okresie prenatalnym, to później po urodzeniu jest bardziej ruchliwe od dzieci które mało ruszały się w brzuchu mamy... Ciekawe czy to prawda? :)

reklama
Izuś to święta prawda.Moja pierwsza córa taka była w łonie i teraz też taka jest .w dodatku że jest ruchliwa to jeszcze gaduła ,nikt jej nie przegada .A syn był dużo spokojniejszy i do tej pory tak jest .Tak więc coś w tym prawdy jest

Załączniki

• a90dp2.png
    a90dp2.png
    2,6 KB · Wyświetleń: 80
Potwierdzam u mnie bylo tak samo jak u Wioli tylko z synkiem  :D spać mi w nocy nie dawał a brzuszek skakał niemalże ciągle  ::) do dzisiaj cieżko za nim nadążyć  ;) córa za to byla leniuszkiem w brzusiu( a nawet czekalam aż raczy się gdzieś przekręcić ksieżniczka)...i do dzisiaj jest spokojniutka  :)

Dziewczyny a powiedzcie mi gdzie najwyżej na brzuszkach czujecie kopniaczki waszych maluszków ? Mnie najwyżej kopie robaczek w okolicach pępka może centymetr, dwa powyżej i tak się zastanawiam czy nie powinien " sięgać " już trochę wyżej ?

Moj kopie czasami dobre 5cm nad pepkiem ale to nie zawsze! Chyba tylko wtedy kiedy sie prostuje, bo normalnie to czuje jego kopniaczki wlasnie blisko pepka i to po lewej stronie!!! W roznych innych miejscach tez kopie ale lewa strone sobie jakos wyjatkowo upodobal

Czasem sie zdarzy,że jak leże na boku to dostane po żebrach :) ale jak stoję to najwyżej w okolicach pępka mnie dzidzia kopie,także myślę że jest ok.

Mnie różnie albo raczej wszędzie ,i chyba wszystko puszcza w ruch ,ręce i nogi i do tego tak się wypina że czasami mam wrażenie iż rozrywa mi brzuch choć bardzo często czuję kopniaki po prawej stronie troszkę powyżej pępka .

Moj maly kopie tez czasem troche nad pepkiem , chociaz wlasciwie to juz raczej nie kopanie tylko wiercenie sie ;) :D jak zdarzy mu sie kopnac to ja az podskakuje i czasem to nawet zaboli.To mimo wszystko takie fajne ,ze juz czuje jak bede za tym uczuciem tesknic ;)

Nie wiem co mój mały kombinuje ale ostatnio tak bardzo nisko go czuję, że nie wiem czy przypadniem nie próbuje się wpasować w kanał rodny, powiem Wam, że bolesnie to odczuwam :) Ciekawa jestem czy możliwe jest to, że już układa się do wyjscia ???

reklama
Do góry