reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluszków

troche wam dziewczyny zazdroszcze, bo moje dzidzi spokojne... dzis strasznie sie martwilam bo od wczoraj nie czulam zadnych ruchow, ale traf chcial ze mielismy wizyte u lekarza. Z chwila kiedy uslyszelismy bicie serca malucha kamien spadl nam z serca... :-)

reklama
Annogro , pamietaj ze nasze dzidzie tez spia, a czasem sie wierca w miejscach w ktorych my nawet nic nie odczuwamy! Badz spokojna i ciesze sie ze w uspokojeniu sie pomogl ci lekarz! Nasze dzidzie tez sa czasem mniej a czasem bardziej aktywne! Doczekasz sie i ty tego! ;D

moj Witulek tez dzisiaj jaikis niemrawy , kopie ale slabo i malo :( tak lubie jak on skacze.Ale moze to przez moje obzarstwo ma malo miejsca bo zjadlam placki ziemniaczane i mizerie i teraz brzuch mi rozsadza tak ,ze az boli.Oj glupia matka , glupia ::) ;)

Moje dziciątko dzisiaj też przystopowało ale za to wczoraj... aż się o niego martwiliśmy z Krzyskiem, skakał jakby chciał przez brzuch wyjsc. Rozpierał się rączkami i nóżkami jedncześnie :o spać mamie nie dał. Połaziliśmy trochę wczoraj po szpitalach położniczych i pewnie się wystraszył porodu;) A druga opcja, to taka, że znów mu nie podeszło żarcie w Mc Donaldzie:/ w sumie to się nie dziwie sałatka była fuj:/

Dzieki Krecik. Zaczelismy sluchac przed godzina z mezem naszych ulubionych kawalkow muzycznych i dzidzi sie tez odezwala. Tak poza tematem czy lekarz na wizycie mierzy wam dzidzi czy macice? Mi macice :-) i miala dzis 26 cm a miesiac temu 19, u was tez tak jest?

No ja też mam Maluszka spokojnego  :) a od paru dni to mi tak fajnie po dole smyra  ::) jakby spacerki urządzał  ;D ale nie mogę tego nazwać takimi figlami jak opisują  Brzuchatki  ;) i też ciut zazdroszczę  ;) ale mam nadzieję ze się rozbryka  :) mnie nic lekarz nie mierzy Aniu,ale zawsze mnie bada na tym swoim samolocie buuu  ::) i wtedy mówi że wielkość prawidłowa itd  :)

Teraz coraz bardziej widac na co nasze bobaski reaguja najmocniej! Szkoda tylko ze nie wiemy czy im sie to podoba co slysza czy tez odwrotnie!? Jestem dobrej mysli, ze nie denerwuje mojego baby bo jego kopanie jest tak pzyjemne ze moglby tak robic bez przerwy! Co prawda rano dobral sie chyba do mojego lewego jajnika i czulam jakby mnie po nim drapal! Dziwne uczucie ale moze cos mu sie nie podobalo w mojej pozycji bo jak sie przekrecilam to przestal i to dziwne drapanie tez ustapilo!!!

a ja ostatnio mialam w szpitalu robione USG wieczorem i rano i wieczorem Wiciu byl w pozycji miednicowej a rano w glowkowej :laugh: Ale sie kreci ten moj smerfik ;D A co do kopania i wiercenia sie to ostatnio doszlam do wniosku ,ze chyba sobie rece do brzucha na stale przykleje bo takie to super uczucie jak on tam bryka ;) Siedzialam sobie ostatnio i czytalam gazete a on nie kopal tylko chyba krecil sobie sama stopka bo czulam kolo pepka ciagle takie fajne smyranie, to nad pepkiem to dookola ale mi sie smiac chcialo z niego :laugh:

ja mam takie same uczucie aneczko, cudownie jest czuc ruchy, cos wspanialego, niestety nie potrafie powiedziec czy to raczka czy nozka czy cokolwiek innego..... ale uczucie jest zabawne czasami, takie fajne łaskotanie, że też czasem śmiać mi się chce.
dobra nowina, moj mezczyzna po raz pierwszy poczul wczoraj dzidzi, ale to nie raz nie dwa tylko przez 15 min dostal cala zalegla serie, tak dlugo przez niego wyczekiwana. ;D

reklama
Mój mężulek miał okazję kilka dni temu obejrzeć sobie skaczący brzuszek:) muszę przyznać że był pod wrażeiem:)
W ostatnich dniach moje Meleństwo jest bardzo spokojne i bardziej smyra niż kopie.

Do góry