reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

Katamisz, ja czasami odczuwam ból, ale mój wilekolud też się pewnie nie mieści.i uparciuch wtyka mi nogę pod żebra z prawej strony- to czasami b. boli. Ale większość ruchów to sama przyjemność:))

reklama
No mój synek urodził się 59 cm długaśny-miał strasznie długie i chude nóżki!!Teraz na każdym usg lekarz mówi ,że ona też ma bardzo długie nogi...myślę ,że to to:tak:Bo zdarzają się muśnięcia delikatne czy smyrania w brzuchu ale są takie chwile ,że jest jej mało wygodnie w jakiejś pozycji i tak się wierci i kręci.Np czasem jak ma czkawkę i chyba denerwuje ją bo też potrafi mi dokopać z rozmachu...:szok: Mam nadzieję ,że jak się urodzi nie będzie mnie biła...:-D

Aestima masz rację z tą nogą pod żebrami :) Ja czasem rano wstaję jak po wielkim boju...kiedy śpię na prawym boku, Mały gdzieś się musi wkulać pod żebra. Na lewym nic a nic nie boli :) Ale i tak kocham te fikołki :)

ja czasem czuję, jak mi coś wkłada w kości biodrowe...albo pod żebra, trochę nieprzyjemne uczucie, ale nie boli, raczej trochę łaskocze, bo ja wszędzie mam łaskotki:tak:

aestima no Gracja też tłucze zwłaszcza podczas czkawki albo jak siedzę w aucie lub np przed laptopem-najwyrazniej jej nie wygodnie wtedy.Moja mała ma czkawkę w ciągu dnia ok 4-5 razy dziennie a ostatnio obudziłam się w nocy i też ją wyczaiłam jak skacze.Stąd tak często mnie tłucze...hhe

mrsmoon ja też czuję ją na kości biodrowej jak leżę na boku najczęściej.

reklama
Mam nadzieję ,że jak się urodzi nie będzie mnie biła...:-D
:-D;-) a bo to wiadomo :-D

ja też czuje kopniaki, a raczej takie pchnięcia w pachwinach dosłownie, tak nisko, boli jak jasny gwint...za to w żebrach nic...no bo jak brzuch nisko to i w górze spokój..aż dziwne..ale pewnie się jeszcze zmieni..

Do góry