reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

heh, to moja pierwsza ciąża i naczytałam się o tym liczeniu ruchów od któregoś tygodnia, myslałam że skoro się tak o tym rozpisują to wszyscy to robią i to takie oczywiste... Widzę że jednak niekoniecznie:)

reklama
No, dziś Młoda u kardiologa zachowywała się przyzwoicie :-) Dała sobie obejrzeć serduszko ze wszystkich stron, a gdy była potrzeba grzecznie zmieniła pozycję :happy2: A przed chwilą dostała tak ze trzy całkiem konkretne kopniaczki :shocked2:

Ja też nie liczyłam w pierwszej ciąży kopniaczków i teraz też nie liczę.Prawdę mówiąc mogłabym sprawdzać minuty pomiędzy kopniakami a ciszą bo moje maleństwo jest ostatnio tak aktywne ,że częściej ją czuję niż nie...I nie mam racjonalnego wytłumaczenie od czego to może zależeć.Dzisiaj podczas spaceru tak mnie kopała że nie dawałam rady iść bo te kuksańce tak czasem bolą jakby jej nóżka gdzieś wpadła mi tam...:szok:A normalnie podczas chodzenia dziecko się buja i śpi...

Ja też tak mam jak się za bardzo zmęczę. Dziecko jest cichutkie i spokojniutkie. Najwidoczniej nasze zmęczenie tez na nie wpływa.

Przeważnie kiedy mamusia coś robi, dużo chodzi, dużo się rusza to dziecko śpi, odpoczywa bo jest kołysane co bardzo lubi, kiedy mamusia się położy to nic się nie dzieje i dziecko się budzi

Słyszałam o tym że dziecko w brzuszku jak w nocy się dużo wierci to po porodzie też będzie bardziej ruchliwe w nocy i nie da rodzicom pospać.
U nas się to sprawdziło tyle że w drugą stronę.Jasiek szalał w dzień a wieczorem i nocą odpoczywał i nie kopał. Jak sie urodził przespaliśmy wszystkie noce.Jeszcze w szpitalu pamiętam po porodzie jak wieczorem położyłam go spać , sama zasnęłam i obudziłam się następnego dnia o 8 rano.Dopadłam do małego bo wystraszyłam się że coś nie tak .Strasznie mu się nie podobało że go obudziłam.Potem już tak było zawsze że to ja pierwsza wstawałam :)

traschka ja nie liczyłam ruchów
cinamon dziecko, które przesypia noce od samego początku to naprawde fenomen :szok:, jeszcze o czymś takim nie słyszałam.

Ramari ... ja co prawda nie robię analizy przyczynowo-skutkowej, ale uwierz, że bywają dzieci, które dobrze śpią od urodzenia ...

ja w pierwszej dobie dostałam 'ochrzan' od położnej, że nie obudziłam dziecka na karmienie ... młoda spała ciągiem 5 godz i ani myślała sobie przerywać ;-)
do 6 tyg karmiłam w nocy 2 razy ... a potem zazwyczaj spała od 20-21 do 5 rano :tak:

synek sasiadki tez od urodzenia spał ;-)

ja zauwazylam ze ben budzi sie o 3 kilka razy sie przeciagnie i puknie i spi do 9 jak juz wstane i cos jem ;)

Ja karmiłam dziecko nie co 3 godziny ale wedle potrzeby na zawołanie.Świetnie się to sprawdziło i Jasiu zawsze doskonale przybierał na wadze.Nie było nigdy potrzeby żeby budzić dziecko w nocy.Moja mama mówiła że to prawdziwy skarb bo daje się wyspać. Jak miał roczek to potrafiliśmy sobie spać do 10 :)
Teraz pewnie tyle szczęścia nie będzie

Słyszałam o tym że dziecko w brzuszku jak w nocy się dużo wierci to po porodzie też będzie bardziej ruchliwe w nocy i nie da rodzicom pospać.
U nas się to sprawdziło tyle że w drugą stronę.Jasiek szalał w dzień a wieczorem i nocą odpoczywał i nie kopał. Jak sie urodził przespaliśmy wszystkie noce.Jeszcze w szpitalu pamiętam po porodzie jak wieczorem położyłam go spać , sama zasnęłam i obudziłam się następnego dnia o 8 rano.Dopadłam do małego bo wystraszyłam się że coś nie tak .Strasznie mu się nie podobało że go obudziłam.Potem już tak było zawsze że to ja pierwsza wstawałam :)

Też czytałam, że aktywność w brzuszku potwierdza aktywność po urodzeniu... Oj chciałabym, bo póki co synuś w nocy nie budzi:) Aktywizuje się koło 7 rano więc całkiem przyzwoicie:)

reklama
Do góry