traschka
Mama Marysi
heh, to moja pierwsza ciąża i naczytałam się o tym liczeniu ruchów od któregoś tygodnia, myslałam że skoro się tak o tym rozpisują to wszyscy to robią i to takie oczywiste... Widzę że jednak niekoniecznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też tak mam jak się za bardzo zmęczę. Dziecko jest cichutkie i spokojniutkie. Najwidoczniej nasze zmęczenie tez na nie wpływa.
Słyszałam o tym że dziecko w brzuszku jak w nocy się dużo wierci to po porodzie też będzie bardziej ruchliwe w nocy i nie da rodzicom pospać.
U nas się to sprawdziło tyle że w drugą stronę.Jasiek szalał w dzień a wieczorem i nocą odpoczywał i nie kopał. Jak sie urodził przespaliśmy wszystkie noce.Jeszcze w szpitalu pamiętam po porodzie jak wieczorem położyłam go spać , sama zasnęłam i obudziłam się następnego dnia o 8 rano.Dopadłam do małego bo wystraszyłam się że coś nie tak .Strasznie mu się nie podobało że go obudziłam.Potem już tak było zawsze że to ja pierwsza wstawałam