reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

heheh, coś się te nasze maluchy wstydzą tatusiów - mój też woli kopać mnie, a jak tatuś przykłada rękę to udaje, że go tam nie ma;)))

reklama
Jakiś nietypowy ten Twój gin Pyra;/ Wzbudza u Ciebie niepotrzebnie wątpliwości! Mam kupę koleżanek, które już od 16 tc czuły ruchy dzidzi.

a ja jestem tego żywym przykładem i to wcale nie są takie delikatniutkie odczucia a tak dokładnie to Wam dziewuszki powiem ze dzis dostałam takiego porządnego ,dotąd najsilniejszego kopniaczka (nie mam skali porównawczej bo to moje 1sze maleństwo) ale uczucie świetne :-) a tak na marginesie w piątek zaczynam już 17 tydzień wielki skok w 5 miesiąc :tak:

A mój maluszek przez ostatnie 2 dni postanowił nie być już leniuszkiem:-D. Wczoraj bardzo się rozszalał w ciągu dnia i dziś z rana zrobił mi pobudkę o 4 i nie mogłam już zasnąć do budzika. I jak mam teraz pracować taka niewyspana? Ale nareszcie jestem strasznie szczęśliwa, bo już myślałam, że coś nie tak jest z dzidzią, że tak się mało rusza.
No i oczywiście, jak mój mąż przyłoży rękę do brzucha, to też dzidzia udaje, że tam nikogo nie ma:tak:. Chociaż raz, jak się przytulałam do męża, to mu dał kopniaczka w tyłeczek. Ale oczywiście mąż tego nie poczuł:-D.

Pisałam ostatnio że maluszek uciekał jak mój mąż dotykał brzucha... No to wczoraj pokazał tatusiowi na co go/ja stać :-) Najmocniejsze kopniaczki jak dotąd , w brzuchu odchodziło istne szaleństwo :-D
Ależ to jest niesamowite uczucie :-):-):-)

Znalazłam wczoraj na allegro na jednej z aukcji fotkę:
39fe1688402c4723.jpg

Myślicie że to możliwe żeby tak wyraźnie widać było stópkę maluszka?? Czy to raczej photoshop??
No ale widok jest przesłodki :-)

mi sie wydaje ze photoshop ale moze sie myle?

u nas maluszek wypiał sie dupką wczoraj i M nawet poczuł jak dotykał brzucha taką małą kulke :)

Mi dzidziuś też się wczoraj tylem ułożył - czułam jego dupkę na moim brzuszku, a nóżkami kopał mnie w środku, czułam jak by mi po jelitach skakał normalnie:)) dziwne uczucie...:)

reklama
Odkąd ten "balonik" się odbija w brzuchu robi to bardzo regularnie, mniej więcej co 4 godziny :) 9.00, 13.00 17.00 i 21.00 Później nie czuję ruchów, bo zasypiam, ale w przerwach między tymi seriami bombardowań mojego brzucha od środka też czasami się odbije, tylko rzadko i raczej niewielką ilość razy. Za to te regularne ruchy trwają zazwyczaj około pół godziny i jest to jeden kopniaczek za drugim :) Już nie mam wątpliwości, czy to na pewno Okruszek :)

Fotka to raczej fotomontaż, ale świetny pomysł ktoś miał :D

Do góry