reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

Ciekawe kiedy zacznie się brzuszek odkształcać, bo u niektórych z Was, chyba tych szczuplejszych, już coś widać, prawda?

reklama
Wczoraj widziałam na usg łożysko na przedniej ścianie- kurcze wygląda jak wielka, gabczasta poducha- nic dziwnego, ze utrudnia czucie ruchów...
Silva- strasznie Ci zazdroszczę, też bym chciała czuć tak często mojego synka. Ale czekam cierpliwie:))

Aestima...to dopiero będziesz w szoku jak sobie je zobaczysz na własne oczy jak je urodzisz...ja się przeraziłam jak zobaczyłam co mi leży między nogami ;)

Ja również zdecydowanie nie jestem ciekawa. :eek: Ja również jak Silva mam łożysko na tylnej ściance i może dlatego czasem już mi się coś przelewa - bo to takie odczucia przede wszystkim.

Ostatnio gdzieś przeczytałam, że dobrze jest zjeść coś słodkiego, a potem położyć się na lewym boku i czekać 15, 20 min. Dawka glukozy powinna ożywić dzidzię, a na lewym boku podobno najszybciej można wyczuć jej ruchy. U mnie działa:)

U mnie też działa :-) A w ogóle to od 3 dni czuję malucha codziennie [wcześniej co 2 dni]. Dziś rano i Tatuś Fasolka poczuł porządnego kopniaka :-D [albo się małe obracało i zaparło chwilę główką, ciężko stwierdzić]

Tyle tylko, że z tego dokazywania, tak mi macica się spięła dzisiaj, że ledwo wróciłam z zakupów. Ale no-spa dała radę, na szczęście.

reklama
A mi nie dane było zbyt długo poleżeć po obiadku - Młodej/Młodemu się widocznie nudziło :-D. Ja położyłam dłoń tam gdzie czułam ruchy, to poczułam lekkie uniesienie się brzucha.
W sumie teraz to już codziennie czuję.

Do góry