reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

Cześć dziewczyny.
Od wczoraj jestem na zwolnieniu lekarskim - będę miała więcej czasu dla siebie dlatego postanowiłam znaleźć jakieś fajne forum dla przyszłych mam. I tak znalazłam się tutaj:)

Jestem w 19 tc i ruchy czuję od tygodnia - również tylko do dole brzucha - trochę mnie to niepokoi. Już raz wyszło mi na usg, że dzidziuś jest niziutko, ale lekarz powiedział że do 20 tygodnia powinno wszystko wrócić do normy... za tydzień mam usg więc zobaczymy. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było oki.

A dla tych dziewczyn, które jeszcze czekają na pierwszy ruch na pocieszenie powiem, że moja mama poczuła to dopiero w 22 tc więc cierpliwości!

reklama
Witaj Silva - napisz coś o sobie na naszym głównym wątku :-)
Jeśli chodzi o ruchy dziecka, to na tym etapie ciązy dzidziuś jest bardzo niziutko i tam też odczuwamy ruchy, za dwa miesiące będą o wiele wyżej. Także się nie martw bo to całkowicie normalne, że ruchy odczuwasz nisko!

Jasne, napiszę, póki co nie wiem w ogóle za bardzo jak się tym forum posługiwać - nie należę do maniaczek internetu;)

Dzięki za pocieszkę w kwestii ruchów - czekam zatem cierpliwe na porządne kopy nieco wyżej:)

Silva witam ...

A wiecie co mnie dzisiaj zabawnego spotkało:-) po tym mało zabawnym poranku...
Wieczorem jak leżałam i oglądałam z moim Igorem telewizornię maluszek w brzuszku mimo ,że przyjęłam pozycję na wznak nawet nie drgnął, stwierdziłam ze pewnie śpi sobie.Oglądaliśmy "jaka to melodia" i coś tam sobie zaczęłam podśpiewywać(tłumacz fałszować :-D) dostałam chyba z 4 kopniaki...naraz.I dzidziuś chyba zmieniał pozycję bo tak się zaczął kokosić ,że widziałam przemieszczającą się gulę na zewnątrz :-)Chyba mój maluszek dawał mi znać żebym już przestała śpiewać ...mało mu się to chyba podobało :zawstydzona/y:

ha ha ha ha ha, Katamisz, dobrre :-D Ale ja sądzę, że pewnie o piosenkę chodziło, a nie o Twoje wykonanie, bo dla naszych pociech jesteśmy naj i nasze głosy są naj, choćby nie wiem co inni mysleli i mówili ;-)

A ja zasnęłam dziś o 3 w nocy, bo mój maluch wreszcie zaczął brykać! Leżałam sobie na lewym boczku i melństwo szalało przez pół nocy! Rewelacja:)

A mój ciagle jakiś taki mało ruchliwy :( wczoraj wieczorem (po całym dniu ciszy) 3 razy coś poczułam i na tym koniec:(( A taki niby duży jest. Zaraz sobie z nim pogadam:)) Swoją drogą dobrze, ze dziś wizyta, bo już się zaczynam martwić...

reklama
mój serdelek wreszcie zaczał kopać w dzień bo tak to tylko w nocy szalał i nie dawał mi spać :) a teraz wreszcie powoli zaczynam się wysypiać i w dzień się z nim bawie :)

Do góry