reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy naszych maluchów

reklama
Ironia, jak się bawisz ? :-)
A ja zaczynam czuć Młodą/Młodego - wyników amnipunkcji wciąż nie ma :wściekła/y: - prawie codziennie, wczoraj trochę wieczorem, dziś ze dwa kopniaczki podczas czyszczenia zębów. Ale nie jakoś szczególnie mocno :-)

traschka, a w którym jestes tygodniu?
ja juz od pewnego czasu czuje, ze cos tam jest, ale tak na serio to zaczelo sie pod koniec 16 tyg. teraz jestem w 18.

Bazylia hehe no właśnie:) Jestem w 19 tygodniu (jutro 20:))))) i dopiero od kilku dni coś czuję, ale słabiutko, słabiutko... Nie tak jak dziewczyny opowiadaja, że myją zęby a coś je kopie:) Ja bym tak nic nie poczuła...

reklama
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że dobrze jest zjeść coś słodkiego, a potem położyć się na lewym boku i czekać 15, 20 min. Dawka glukozy powinna ożywić dzidzię, a na lewym boku podobno najszybciej można wyczuć jej ruchy. U mnie działa:)

Ale ja mam w ogóle łożysko na tylnej ścianie więc lepiej odczuwam ruchy niż kobitki z łożyskiem na przedniej ścianie - tak naprawdę od tygodnia czuję mocne ruchy i to przez cały dzień, z drobnymi przerwami na drzemki malucha. A poza tym kopie jak szalony/a.

Do góry