reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy naszych maluchów

reklama
Ironia, jak się bawisz ? :-)
A ja zaczynam czuć Młodą/Młodego - wyników amnipunkcji wciąż nie ma :wściekła/y: - prawie codziennie, wczoraj trochę wieczorem, dziś ze dwa kopniaczki podczas czyszczenia zębów. Ale nie jakoś szczególnie mocno :-)

traschka, a w którym jestes tygodniu?
ja juz od pewnego czasu czuje, ze cos tam jest, ale tak na serio to zaczelo sie pod koniec 16 tyg. teraz jestem w 18.

Bazylia hehe no właśnie:) Jestem w 19 tygodniu (jutro 20:))))) i dopiero od kilku dni coś czuję, ale słabiutko, słabiutko... Nie tak jak dziewczyny opowiadaja, że myją zęby a coś je kopie:) Ja bym tak nic nie poczuła...

reklama
Ostatnio gdzieś przeczytałam, że dobrze jest zjeść coś słodkiego, a potem położyć się na lewym boku i czekać 15, 20 min. Dawka glukozy powinna ożywić dzidzię, a na lewym boku podobno najszybciej można wyczuć jej ruchy. U mnie działa:)

Ale ja mam w ogóle łożysko na tylnej ścianie więc lepiej odczuwam ruchy niż kobitki z łożyskiem na przedniej ścianie - tak naprawdę od tygodnia czuję mocne ruchy i to przez cały dzień, z drobnymi przerwami na drzemki malucha. A poza tym kopie jak szalony/a.

Do góry