reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy naszych Maleństw

Ja też, jak się okazało, mam łożysko na przedniej ścianie, a ruchy czuję wyraźne, szczególnie po lewej stronie brzucha, czasem też nieco niżej.Niekiedy dostanę w pęcherz lub inny organ i różnie bywa z przyjemnością tego typu uderzeń. Niemniej jednak te ruchy to wspaniałe przeżycie i doświadczenie, nie do opisania, to trzeba doświadczyć, żeby się w takich kopniaczkach zakochać :-D

reklama
Nina dzięki że mnie uświadomiłaś :-D teraz ja się zastanawiam czemu z Laurą nikt mnie nie uświadomił, że łożysko przodujące to do cc wskazanie :eek: dobrze, że i tak miałam :tak:

ja teraz nie wiem gdzie co mam, ale czuje Małą mocno wyraźnie i mogę nawet odróżnić czy nóżka czy rączka, w pierwszej ciąży to za chiny ludowe :sorry:

HEJ.. ja tez czuje kopniaczki..chyba dziecko jest głowa do dołu..bo jak ma czkawkę to na spojeniu łonowym czuje pukanie.....doktorka po uzg tak nabazgrała w karcie ze nic z niej nie mogę odczytać...i nie wiem czy jest dziecko dobrze odwrócone..itd..wrr:wściekła/y:

HEJ.. ja tez czuje kopniaczki..chyba dziecko jest głowa do dołu..bo jak ma czkawkę to na spojeniu łonowym czuje pukanie.....doktorka po uzg tak nabazgrała w karcie ze nic z niej nie mogę odczytać...i nie wiem czy jest dziecko dobrze odwrócone..itd..wrr:wściekła/y:

A może to są skurcze przepowiadające? bo ja swoją córcię czuję z lewej, prawej, czasem na środku, ale są dni, kiedy właśnie tak jak piszesz na spojeniu łonowym mam takie jakby kopnaczki/drgania i lekarz powiedział, że to te skurcze braxtona-hicksa..macica się przygotowuje do porodu..ale oczywiście może być to tez dzidzia ;)
pozdrawiam serdecznie!

Moja Milka od dwóch dni daje mi nieźle popalić :) i pomysleć, że jeszcze kilka dni temu miałam przestój w ruchach i się lekko zastanawialam, czy to ok jest :):):)

Ja poczulam malego pierwszy raz jakies 3 dni temu takie 3 kopniaczk po lewej stronie, bynajmniej wydaje mi sie ze to on ;) tak bardzo bym chciala juz poczuc moje malenstwo i byc pewna ze to juz ono kopie a czekam i czekam, lekarz mi powiedzial ze to lozysko mam na przedniej scianie co moze amortyzowac troszke te jego ruchy ;)

Ja swoje ruchy czuję czasami całkiem wyraźnie, czasami są bardziej subtelne. Wczoraj jeszcze po 1 w nocy dzidzia kopała i wierciła się (nie chciało jej się spać). Dziś na śniadanie zjadłam płatki z mlekiem - taką mieszankę - to też się rozhulało Maleństwo. Czasami jak dostanę od środka po pęcherzu lub czymś innym to aż podskoczę, takie to dziwne uczucie :-D Czy wy już też dostajecie kopniaki po różnych organach wewn.? Wiem, że pisałyście o okolicach odbytu i o dziwnym uczuciu spowodowanym tego typu kopniaczkami. A czy w inne miejsca w środku obrywacie :-)?

Jejku jak tak czytam obawy tych, które jeszcze czują rzadko ruchy to strasznie się cieszę, że u nas już normalnie, często, mocno. Jest kontakt z maluszkiem jest spokój. U mnie też łozysko na przedniej ścianie ale ruchy czuję mocniej niż ostatnio a miałam na tylnej. Albo druga ciąża albo potwór w brzuchu robi swoje.
Życzę Wam żebyście jak najszybciej poczuły regularne, mocne ruchy

MieMie ja jeszcze jakieś 1,5 tygodnia temu bardzo często obrywałam po pęcherzu. Nie powiem żeby to było najprzyjemniejsze uczucie. Czasem aż podskoczyłam jak mnie porządnie kopnął. Zresztą wtedy najczęściej kopał poniżej pępka lub gdzieś w jego okolicy. Teraz chyba zmienił położenie i musi leżeć głową w dół bo od kilku dni czuje ruchy zdecydowanie wyżej, najczęściej w stronę prawego łuku żebrowego. Tylko czekam aż przywali porządnie w wątrobę, bo to podobno też nie jest zbyt przyjemne. Ale zdarzyło mi się już oberwać gdzieś w okolicy żołądka.

ja czuję ruchy, ale martwię się, że chłopczyk się bardzo rusza, mocno go czuję a dziewczynke mniej, czasem wcale. Na USG powiedziano mi że ma mniej wód płodowych. Może to przez to, może nie ma w czym się ruszać? Są jakieś sposoby aby zwiększyć ilość wód płodowych??
Martwie się :-(

reklama
Do góry