reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy naszych dzieciaczków

Hej.

Czy wasze dzieciaki też upodobały sobie jedną stronę brzucha, czy co jakiś czas zmieniają bok?
Moja mała ciągle jest na prawej stronie. Nawet tam zrobiły mi się rozstępy (nawet bolą).:-(

Jak szaleje to czasek przesunie się na lewo, natomiast generalnie 99% czasu jest po prawej stronie pępka.....

reklama
Nikos ja pierwsze ruchy poczułam po prawej stronie i od tego czasu cały czas tam siedzi:tak: Wogole jak sie przeciąga to czuje jakby nózki miał po lewej stronie ale tylko przez chwileczke. 99% czasu po prawej stronie:-)

Moj maly lezy skosnie glowke ma na gorze po stronie prawej brzuszka a nozki na dole po lewej i jak zacznie kopac to moj pecherz ma ciezko i nie powiem jest to bolesne. Na samym poczatku jak za mocno stukal M przykladal reke to sie uspokajal a teraz juz nic nie dziala. Jak sie "nastuka" to mam spokoj.

moj synus tez sobie prawa strone przypodobal..i tez prawie tylko tam go czuje..no albo bardzo nisko jak ma czkawke:tak:

Moje dziecko notorycznie kopie / puka moją lewą stronę... non stop. Rzadko kiedy odzywa się po prawej,chociaż wyczuć go mogę i z prawej i z lewej takie żywe złotko z niego :-D

Mlody wybral sobie prawa strona. Tak bylo umieszczone jajeczko i tak od poczatku urzeduje. Kopniaki najmocniej w zebra i watrobe i absolutnie nie wolno mi lezec na prawej stronie bo jest bunt!

Mlody wybral sobie prawa strona. Tak bylo umieszczone jajeczko i tak od poczatku urzeduje. Kopniaki najmocniej w zebra i watrobe i absolutnie nie wolno mi lezec na prawej stronie bo jest bunt!

Jak nasze maluchy już się buntują, to co będzie jak się urodzą.
Niezłe wyzwanie nas czeka....

Mój syn w brzuchu był mega grzeczny i teraz również nie mam z nim problemów:tak:

A mój wcześniej miał plecki po prawej stronie brzucha i najwygodniej było mi na lewej stronie leżeć, a teraz się przekręcił i nie ma mowy żebym poleżała na lewym boku chociaż przez chwilę, zaraz robi mi się duszno, słabo itd. Teraz leży główką w dół, plecki po lewej stronie, pupa w górze a nogi po prawej:-)
Którejś z Was oprócz Marceliny wygodniej leży się na prawym boku?
A tak ogólnie to mam już dosyć spania w jednej pozycji, całą noc na boku..masakra jakaś..

Mi na prawej wygodniej. Ale już marzę jak będę mogła się położyć na brzuchu:tak:
Mój mały częściej kopie nóziami w lewą stronę pod żebrami, ale plecki wypina i po prawej i po lewej. No a czasem to rozciągnie się wzdłuż i nózie ma po jednej a rączki po drugiej stronie brzucha.

reklama
A mi wygodnie w każdej pozycji, na prawym, lewym boku na plecach i czasem nawet łapię się na spaniu na brzuchu... Ale jeszcze 1,5 msc temu nie mogłam spać na bokach bo wszystko mi drętwiało, więc teraz to komfort 1 klasa:-)

Do góry