reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszkow

reklama
U mnie za to chyba coraz ciaśniej małej, bo rozpycha się nieźle, a ostatnio, to nawet oddychać mi ciężko, wczoraj jak szłam po śniegu, tchu złapać nie mogłam, no ale to podobno normalka, więc tylko czekać na obniżenie brzuszka, wtedy będzie lżej :)

moniaivoy - mi sie już obniżył brzuchol i rzeczywiście lepiej się oddycha, ale jak bobas wyciąga syrki w okolicach przepony to nadal brakuje mi tchu :-)

a moja Ala dzisiaj dryfuje na linii pępka - od prawej do lewej, co chwilę jest gdzieś indziej, odkąd mi połozna pokazała gdzie główka to tak dobrze ją czuję, że moje dziecko ma ciągłą inwigilację :-)
oby się tylko zdecydowała obrócić główką w dół bo nie chce cesarki :-(

a ja się pochwalę że mój małżon dostał pierwszego porządnego kopa w twarz od Szymonka:-D zaczepiał go i "pierdział" mu buzią tam gdzie miał nóżki a bobasek jak się wkurzył to strzelił takiego kopa, że mnie zabolało i Pawła tez :-D aż się zdziwił ten mój mąż:-) ale to było taaakie słodkie ... :-)

a ja się pochwalę że mój małżon dostał pierwszego porządnego kopa w twarz od Szymonka:-D zaczepiał go i "pierdział" mu buzią tam gdzie miał nóżki a bobasek jak się wkurzył to strzelił takiego kopa, że mnie zabolało i Pawła tez :-D aż się zdziwił ten mój mąż:-) ale to było taaakie słodkie ... :-)
Chciałabym to zobaczyć nieźle musiał sie zdziwić:-D

Mój małżon kiedyś leżał na moim brzuchu, aż Tosia się wkurzyła, że jej przestrzeń zabiera i wypięła tyłeczek tak, że aż mu głowę uniosła :-D

ja ciągle byłam pewna że mam nadal główkę u góry ale od przedwczoraj po prawej nad pępkiem mi się wypina i jakoś nie chce mi się wierzyć że Aluśka ma taką dużą główkę :-)
więc może, może się odwróciła :-)
wizytę mam 20 grudnia to się zobaczy

reklama
dziewczynki, może to głupie pytanie ale czy tylko podczas USG można stwierdzić czy dziecko jest ułożona główką do dołu??

czy podczas zwykłego badania też to można stwierdzić???

Do góry