reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

a nasza Zuzka chyba zmieniła pozycję, cały czas leżała w poprzek a teraz wyraźnie czuję nogi u góry głowa na dole - mam nadzieję że jeszcze nie przygotowuje się do wyjścia...

reklama
a nasza Zuzka chyba zmieniła pozycję, cały czas leżała w poprzek a teraz wyraźnie czuję nogi u góry głowa na dole - mam nadzieję że jeszcze nie przygotowuje się do wyjścia...

Jeszcze zmieni pozycję trzynaście razy :) Mój Maluch na jednym badaniu był główką w dół, po 3 tygodniach pupą w dół, a po kolejnym tygodniu znów główką w dół ;) Żeby się tylko od tych piruetów w pępowinę nie zaplątał...
Do 36 tygodnia podobno ma czas, żeby się główką przekręcić, więc na razie niech szaleje - co ma innego do roboty ;)

Czasem siezastanawiam, czy to czuć jak dziecko przekręci sie z ułożenia pośladkowego w główkowe.

Czasem siezastanawiam, czy to czuć jak dziecko przekręci sie z ułożenia pośladkowego w główkowe.

Ja nie czuję :) To znaczy czuję jak się wierci, stuka, puka i w ogóle, ale nie rozróżniam, co ma gdzie ;) Gdybym nie widziała na USG, że ma tylko dwie rączki i dwie nóżki, to bym pomyślała, że mam jakiegoś mutanta w brzuchu ;)

Aha , więc pozostaje mi USG. Owszem moje strasznie sie wierci,ale na każdym USG jest ułożenie pośladkowe. Myślałam ,że to będzie specyficzne przekręcanie. widocznie będzie przekręcać sie po troszku.

a ja doskonale poczułam - może nie sam moment przekręcenia ale inne ruchy i zmianę wyglądu brzucha - cały czas byłam rozepchana na boki teraz w przód mnie wypchalo a boki zeszły. Poza tym rozróżniam czy wali nie rękami czy nogami i stąd wiem że rękami mi boksuje po pęcherzu a nogami po żołądku.
Poza tym czuje silniejszy nacisk na pęcherz ale za to lepiej mi się na boku leży

O, dla mnie to czarna magia :) Tyle uderzeń czuję na dobę, że w zasadzie powinnam zacząć rozróżniać, ale w życiu się tego nie nauczę :) Więc tylko mam nadzieję, że jak przyjdzie odpowiedni czas, to Maluch sam się okręci główką w dół i nie będzie robił problemów ;)

Nie miałam wczoraj wieczorem siły, żeby przeczekać harce malucha i móc spokojnie zasnąć. Dlatego poprosiłam tatusia, żeby położył rękę na brzuchu i od razu był spokój :) Szkoda, że ja taka ciężko myśląca ostatnio jestem, bo już wcześniej mogłam ten patent wykorzystać ;)

Mój maluch jakoś słabo się dziś rusza,może odpoczywa po ostatnich kilku dniach ostrej balangi,dawał czadu na maxa :)

reklama
matko jedyna jak ja nie lubię jak mi Krzyś majstruje coś przy żebrach... ale przynajmniej wiem, że dalej jest ułożony główką w dół. Nie mogę przywyknąć do jego zachować - ostatnio wystawała mi jego nóżka z brzucha i się przestraszyłam co on tam robi ;) Na szczęście posmyranie pomogło i ją schował.

Do góry