reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

ja mojemu mężowi powiedziałam, że jak będzie bardzo zmęczony to ja się z nim zamienię i zostawię go na kilka dni z maluszkiem samego w domu to zobaczy co to znaczy zmęczenie hehe
ale myślę, że on jednak się sprawdzi w roli tatusia. od początku jest wyczulany na to, że będziemy się wspólnie małym zajmować a nie tylko ja i że ja będę też czasami potrzebowała więcej snu i odpoczynku więc będzie musiał pilnować małego i takie tam. zresztą ja widzę, że jego ciągnie do dzieciaków i bardzo mnie to cieszy.

mój maly dzisiaj się uspokoił ale wczoraj to ja nie wiem czy to dziecko w tym brzuchu w ogóle spało hehe cały dzień się wiercił!! fajne to nawet bylo i dzisiaj to aż się chwilami martwię, że taka cisza :D

reklama
Wczoraj po raz pierwszy miałam okazję obserwować podskórne ruchy Krzysia :D Siedziałam jak zahipnotyzowana i stukałam do niego jak przestawał i on znów ruszał całym moim brzuchem:) Moja kluska dalej trzyma nóżki nad główką więc uderza przeważnie w lewą stronę brzucha a gdy prostuje nóżki to w prawą (to akurat rzadko się zdarza). Eh a jednak czasem warto poleżeć na plecach i przyglądać się co synek mi majstruje w brzuchu :D

Ja tez już chwile temu zaobserwowałam ruchy widoczne gołym okiem i też przeważnie rusza mi się po lewej stronie :)

Mój Maluch wczoraj tak się wypiął do nas tyłkiem, że mi się zrobiła TAKA górka na prawo od pępka. Myślałam, że mój Mąż padnie ze śmiechu - jak już wyszedł ze zdumienia, że to się dzieje naprawdę :) Najgorsze, że ta górka strasznie mi skórę rozciągała i zaczęło boleć, a Mały jak gdyby nigdy nic postanowił się zdrzemnąć. Trzeba go było porządnie puknąć, żeby się przekręcił ;)

Dzisiaj podczas codziennej rannej sesji z maluszkiem stwierdziłam, że bardzo lubię, kiedy się rusza i mam wrażenie, że reaguje nawet na moje myśli. Tylko co będzie, kiedy on juz będzie poza brzuszkiem? Będzie mi brakowało tego pukania. Wiem, że będę mogła przytulić go do siebie, ale to będzie już co innego. Czuć ruchy dziecka, to najcudowniejsze uczucie na świecie.

Mój brzuszek rusza się już dość długo. I nawet, jak już pisałam kiedyś, mąż martwił się, czy mnie to przypadkiem nie boli;)

Mój brzuch zaczął sie ruszać w drugiej połowie lipca. Przez rękę poczułam 19.07. Wogle pierwsze kopniaczki poczułam 29 czerwca w 15 t ciąży. Mam wszystko zapisane.
Chłopak oczywiście też mi puka w brzuch i dziecko mu odpowiada. Niech nawiązuje kontakt z dzieckiem,taka więź jest bardzo ważna.

A ja dzis wyraźnie poczułam ruchy małego pod żebrami z prawej strony :))))))) hihi ale to śmiesznie wyglądało...nareszcie wiem, że mały rośnie i się przemieszcza:)))

Dla mnie przeszkadza to ,że trzyma rękę pod zebrami (też z prawej strony). Przeszkadza mi to jak siedzę, albo odkurzam. Zgiąć sie cieżko. Jakbym miała kołek. I tak chłopak sie śmieje ,ze mam deskę w brzuchu.

reklama
Miałam dziś przez cały dzień klasyczne fale Dunaju na brzuchu. Aż zaczęłam to komórką nagrywać ;)
Chyba muszę zainwestować w jakąś piłkę, bo mi młodociany sportowiec rośnie w brzuchu...

Do góry