reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

ja dzisiaj w nocy mialam jazde pierwszy raz w zyciub o w tamtej ciazysie to nie zdarzylo... :) obudzil mnie kopniakami maluch jeden i nie wiem czy mu sie snilo ze biega czy co ale to bylo zabawne :)

reklama
Po dzisiejszej wizycie jestem lekko oszołomiona. Uśmiecham się na samą myśl, ale z drugiej strony właśnie coś sobie uświadomiłam. Lekarz zmienił mi termin o 2 tygodnie, czyli moje ciąża jest młodsza. Co z tego wynika ruchy poczułam już w 16 tc! A przecież u pierworódki to prawie niemożliwe!

Jak to nie ;-) Ja z Julką poczułam pierwsze ruchy w 16 tygodniu i 2 dniu. Tepoczułam w 14 :-D

A ja poczulam ruchy teraz :-p Znaczy sie jakos od wczoraj mam delikatne kopniaczki czy musniecia :-D Czekalam dlugo by wiedziec ze sie nie myle w tym co czuje i teraz jestem bardzo szczesliwa ze w koncu sie doczekalam :-D

W pierwszej ciąży nie zdążyłam poczuć, a w drugiej poczułam w 15 tygodniu.Więc wszystko mozliwie.

mnie młody kopie zdrowo, chociażby teraz:) czuję już obie nóżki w ruchu, i prawa strona brzucha czasem podskakuje:) w nocy jest to jedyna istniejącą forma pobudki - którą po prostu uwielbiam :)

moj maluszek wczoraj byl w ogle nieruchliwy, az bez humoru bylam bo sie troche martwilam, ale o 20 dostal czkawki chyba po soku pomaranczowym haha wiec cos poczulam.
a potem poprosilam meza by pogadal do brzucha, bo jeszcze nie mowil tego dnia, i jak pogadal wycalowal i przylozyl ucho do brzusia to dostal kopa w ucho ihihih

co do laptopa, ja siedze z laptopem w pracy 7,5h, robie sobie czeste przerwy, by nie gapic sie bezsensu w komputer. ale glownie siedze na necie i urzadzam prywatę.
a w domu moj laptop jak jest na lozku to stoi sobie na bambusowej desce [takiej do krojenia] i jest mu dobrze. :]

a mnie nadal kopie maluszek na dole brzuszka :( niby się cieszę bo wiem, że tam jest, ale to już mnie martwi... już tak ładnie kopał wyżej a tu teraz się upiera na sam dół

Boże jak mnie mój mały terrorysta nastraszył wczoraj to pół nocy nie spałam. Zaczęło sie od tego że na listopadówkach maluszek nie dawał znaku życia 2 dni i okazało się że dziewczynce nie bije serduszko:( :( :( Zaczęłam czekać na ruchy mojego Ogryzka a tu cisza... mija godzina 23 (jego ulubiona) i dalej cisza. To stukam do niego, pukam i cisza... o 3 rano dalej cisza - ja już prawie od zmysłów odchodziłam. Ale myśle sobie zobaczymy co będzie rano - rano wstaje i cisza... godzina 10 (jego ulubiona) i cisza ALE o 11 w końcu nadrobił. Ale najadłam się strachu jak cholera:/:/

Gosiu mnie nadal kopie na dole brzucha - kopał inaczej ale znów się odwrócił:/ Najwyraźniej tak im wygodniej i nic na to nie poradzimy:(

ooo losie, biedna listopadóweczka.......
swoją drogą moj niunio też mnie dziś wkurzał bo nawet rano nie kopał:[ ale właśnie teraz - po raz pierwszy w dniu dzisiejszym raczył popukać do mamusi...

reklama
Do góry