reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

no właśnie ja byłam w kinie na shreku 3 D wreszcie (!) i chyba dla dzidzi było za głośno bo prawie cały film były kopniaki z każdej możliwej strony, chyba juz nie bede chodziła w ciąży do kina...
tak jak coś nie pasi to musi jakos to tez zaznaczyc, a że jeden możliwy sposób to walnąc z pięści czy kopniaka sprzedać mamie to trudno :/

reklama
Mojemu Małemu się Shrek chyba podobał, bo tylko delikatnie się wiercił ;) Ale nie był 3D i w starym kinie z tradycyjną głośnością, a nie takim "oszołomie" jak teraz w multikinach, więc może to pomogło :) Teraz zasiadamy z Małym do komedii romantycznej, bo Męża nie ma w domu i trzeba sobie wieczór zagospodarować :) Jak w brzuszku mam dziewczynkę to pewnie się jej spodoba, a jak chłopaka to mam nadzieję, że mi wybaczy i nie będzie się mścił po nocach ;)

A co do laptopa to głównie mężczyźni powinni uważać (podobnie jest z noszeniem komórki w kieszeni spodni), ale kobiety też powinny mieć go raczej na stoliku nakładanym na kolana, a nie bezpośrednio...

Dziewczyny czy to nie dziwne że Mały mnie ciągle kopie jak trzymam laptopa na kolanach?? Może mu przeszkadza??:/

Podobno w ogóle ciężarne powinny ograniczać korzystanie z komputera. Ale tak naprawde to myslę, że może to dlatego, że po prostu czuje ciepło ;-)

Ale ja tez staram się nie trzymać laptopa na kolanach.

Moje dziecko chyba nie miewa czkawki, z Julką na tym etapie ciąży to juz czulam a teraz nic...

Mysle, ze jeszcze z tydzien- dwa i bede mogla wreszcie nakrecic filmik jak mi sie caly brzuch rusza :p

ja moje coraz częściej ostatnio czuję, delikatnie, ale zdarza się, że jak przysadzi kopniaka gdzieś w bok macicy to aż mnie zgina, najbardziej się uaktywnia jak się położę na łóżku, a ostatnio jadąc do rodziców samochodem to mu się chyba mój pęcherz spodobał, bo co chwila strasznie mnie w niego uciskło, co ostatecznie aż tak przyjjmne nie jest:szok:

Dziewczyny czy to nie dziwne że Mały mnie ciągle kopie jak trzymam laptopa na kolanach?? Może mu przeszkadza??:/

ja słyszałam, że w ciąży nie powinno się trzymam laptopa na kolanach, ja wcześniej bardzo lubiłam w łóżku z laptopem siedzieć, ale teraz tylko przy stoliku, z pewnością laptop na kolanach szkodzie mężczyznom na ich płodność, więc być może na kobiety też dobrze nie działa, zrezygnowałabym na twoim miejscu z trzymania lapka na kolanach w czasie ciąży, właśnie chodzi o temp, bo procesor potrafi nagrzać się do 50 stopni i na pewno nie jest to zdrowe

Co do jazdy samochodem, to ja w czasie ostatniego 14-godzinnego powrotu znad morza o mało wypadku nie spowodowałam (mimo że to nie ja byłam kierowcą), bo dostałam takiego kopa w brzuch, że aż podskoczyłam z krzykiem i Mąż-kierowca mało zawału nie dostał. Trzeba się będzie wziąć ostro za wychowanie tego naszego Dziecka, bo kompletnie się nie umie zachować w samochodzie ;) Mam nadzieję, że chociaż na czwartkowe USG się jakoś uczesze i przygotuje, żeby wstydu nie było ;)

mi się śnilo ostatnio, że w samolocie usnęłam i maluch tak kopnął, że się wydarłam na cały samolot hehe mam nadzieję, że to nie sen proroczy :D a tak to kopie i to ostro daje czadu. no i nie zawsze przyjemnie hehe martwi mnie, że ostatnio siedzi na dole brzucha. i chyba pójdę jeszcze tu do gina zanim wrócę do Pl, żeby mieć pewność, że wszystko dobrze. przeraża mnie tylko, że muszę wydać 80 euro na wizytę ale zdrowie malca najważniejsze...
teraz też ja klikam a dziecko kopie i kopie... może się cieszy, że pół czekolady zjadłam i mu smakuje hehe

U mnie w róznym miejscach kopie, czasem w dole ,czasem nawet nad pępkiem. Ale jak wiadomo lepiej sprawdzić.

reklama
Do góry