reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy maluszka

Mój Fifi coraz bardziej daje czadu. Szczególnie jak sie wybudze i jak siedze, w autobusach spi.No i jak sie zbliżapora śniadania..I jak slyszy naszą kierowniczke Oddziału Dziennego hahahaa. Próbujr namierzyc czy ma jakie npory i chyba pomału namierzam...Choć on tak różnie..Ale kopniaczki już sa wyrażne, szczególnie po pęcherzu:baffled:

reklama
mnie wczoraj pod wieczór tak skutecznie dziecko kopało, że chyba w pęcherz trafialo hehe normalnie teraz chodzę często ale wczoraj to doslownie co 5 minut!!! czulam, że się wierci w środku ale z tym sikaniem to była katorga. ale dobrze, że daje znać, że ma się ok maleństwo

powiedzcie co w takim przypadku: mam psa wielkości wilczura, i wcoraj tak sie zaczęła cieszyc ze skakała po wszystkim i nagle po mnie tez na mój brzuch, co prawda nic mnie nie boli ale dzidzia się nie rusza juz tak czesto jak to było zwykle :-( czy to zły znak? jak ruchy zamiast się zwiększać ustają? ;(

słomiana wdowa na pewno nic dzidzi się nie stało od skakania psa;) żebyś wiedziała jak mnie czasem moje dziecko pacnie głową w brzuch (akurat ma ją na jego wysokości)... ruchy na tym etapie mogą jeszcze ustac a raczej nie ustac bo dziecko się rusza bardzo dużo, ale może zmieniło pozycję i kopie tak że ty tego nie czujesz:)))

Moja to taka wierciocha straszna, najbardziej to czuję jej ewolucje jak pojde do łóżka, kłade sie na wznak, czuję jak mi sie tam napina, widze wypchane miejsce na brzuchu i kopanie z innej strony za chwilę znów takie obrut i kopanie gdzie indzie, cały czas sie przewala:)))

słomiana moj dzidek np dzisiaj moze 3 male kopniaczki i cisza... jeszcze na tym etapie nie mamy ruchow regularnych wiec tak jak pisze sarkamozemy je mniej czuc bo wlasnie n dzidzia si einaczej ulozy. ja sie tez zaraz denerwuje ze malo kopie i chodze wkurzona i zla ze cos nie tak caly dzien ale sobie probuje tlumaczyc ze w tamtej ciazy tez tak bylo i na drugi trzeci dzien znow wariowalo i mocniej kopalo... jesli s erusza w ogole cos tam to mysle ze nie ma owodow do obaw. chyba ze strasznie ssie denerwujesz to dla wlasnego spokoju idz do gina na usg. ale mysle ze jutro ok bedzie juz albo i dzisiaj wieczoem ci pokaze kto tam uwas rzadzi :) moj maly pies (2kg) czasem jak obok mnie siedzi to jak gomaz z kuchni zawola to podskoczy calym swoim ciezarem i 4 lapkami na moj brzuch na dzidzia i biegnie wtedy sie tak dre na niego ... teraz juz uwazam i go do siebie nie dopuszczam ale 3 razy mis ie tak zdarzylo i 3 razy stracha mialam jak nie wiem...

SŁOMIANA WDOWO, eLENA i jak dzidziusie się już odezwały?

A u Nas od kilku dni regularne czkawki dzidziusia ... wczoraj pobił chyba sam siebie bo mi wieczorem ze 30 raz czknął- śmieszne uczucie.
U mnie mały jest położony poprzecznie i jak czka to po jednej stronie brzucha czuję jak mu główka skacze a po drugiej jak prostuje nóżki... hehehehe

no niech sobie ćwiczy płucka ... na zdrowie mu - Boże jak ja kocham tego mojego drugiego maluszka :D

mój maluszek od prawie godziny daje czadu :D ale cały czas się upiera przy lewej stronie brzuszka i chyba narazie nie ma zamiaru pofiglować na pozostałym terenie :D

reklama
mamolka ruchy są ,ale rzadkie, za to też miał czkawkę. Były upały pewnie temu takie spokojne.

Do góry