reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy maluszka

litle pony ruchy dziecka można poczuć bardzo wcześnie , nawet i w 16 tc ale to wszystko zależy od tego która to ciąża , jak jesteś zbudowana itp . A ruchy będą powtarzać się coraz częściej z dalszym rozwojem ciąży i maluszka , daj mu szansę urosnąć i ciesz się jak poczujesz choćby tylko raz dziennie . A pozatym nasze maluszki też mają swoje ciche dni również , każdy ma też swoje ciche dni , one też . Trochę pozytywnej myśli i będzie ok , one tez to czują .

reklama
Ja także nic. Albo nie wiem, że to TO. Czuję tylko kamień w macicy i delikatne, przyjemne rozpieranie.
Ale jestem cierpliwa, więc poczekam na prawdziwe ruchy. Myślę, że panikowanie z powodu nieodczuwania ruchów na tym etapie ciąży to szukanie dziury w całym. A ostanie czego dziadzia potrzebuje do prawidłowego rozwoju to stres mamusi;-)

Dokładnie tak jak piszesz - skoro wszyscy lekarze twierdzą, że trzeba poczekać z ruchami malca do 22 tc to tak jest i nie ma sensu się stresować.
A tak na marginesie przez te upały mój synek się bardzo uspokoił... czekam z niecierpliwością jeszcze te 2 tygodnie, żeby poczuc kopniaczki :))

Moje dzieciątko wczoraj do mnie leciutko pukało, jakby mówiło: "Nie martw się mamusiu, wszystko będzie dobrze."

cristalrose co ty czujesz?? rozpieranie?? tzn takie jakby dzidziusie wypychal sie do gory az wbrzuszek taki twardawy sie wydaje takie masz uczucie?? jezeli cie dobrze zrozumialam to powiedz o tym lekarzowi i o gtym kamieniu tez... ze tak czujesz. takie rozpieranie i uczucie jakby dzidzia sie wypinal na brzuszku calym na dole to moga byc skurcze macicy one nie bola a brzuch twardnieje mialam takie cos po szwie i lekarka mowila ze to sa skurcze z reszta w tamtej ciazy tez to mialam i bylam pewna ze dziecko mis ie wygina tak. ale moze cie zle zrozumialam poprostu i jest wsio ok :) wiec nie martwie cie juz tylko uwazaj na takie cus jakby w przyszlosci sie pojawilo :)

Odetchnęłam z ulgą, bo czytając, że zaczęłyście czuć ruchy nawet w 15 tc, zaczęłam mieć schizy ;-), że to moja druga ciąża, a u mnie dzidziuś cichutko siedzi i się nic nie odzywa. Ale w 16 tygodniu i 6 dniu maleństwo dało o sobie znać :tak::-).
I tak jak u
Wiolcia_6 w taki gorąc moje dzieciątko również jest mniej aktywne.

reklama
Do góry