reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

reklama
Tampeza, racja z aspartamem. Ogólnie też tłuszcze trans to syf, nie powinno się dawać dzieciom ani jeść w ciąży (czyli prawie wszystkie słodycze - w UK pisze na opakowaniu na wszystkim czy zawiera tłuszcze trans więc można sprawdzić, pieczywo cukiernicze (drożdżówki, ciasta, słodkie bułki)).
U nas młody uwielbia drożdżówy, sami musimy więc piec :-)

Isunia Niemcy podobnie, ale tu stawiaja na zdrowa zywnosc. Zjedz jednego normalnego masa a nie 15 light:-):tak::-D. Misiek kupil jogurt jogobeli light 1% i co pomino tego ma na 100g jakies 68kalori:szok:. To praktycznie tyle samo co ma normalny roznica jakies 15-20 kalori. A jakos zdrowszy mi sie nie wydaje niz zwykly.

ja nie patrzę na to czy coś jest light czy nie jem to co mi smakuje, a coli nie piję bo przestała mi smakować
moja kruszynka wczoraj kopnęła swojego starszego brata, Mateusz aż się zarumienił z radości :-)
a dziś miała czkawkę, jakie to śmieszne uczucie i nie lubi tak jak wasze kiedy za długo przy kompie siedzę

Malwinka coraz mocniej daje znac o sobie i jest baaaaardzpo aktywna. Jak taka aktywna bedzie po porodzie to czuje ze rece bede miale pelne roboty:-D:-D
Z siedzeniem przed kompem jest identycznie....dzidzi chyba ciasnio jak dlugo siedze w takiej pozycji

U mnie dzidzia daje czadu jak jadę samochodem ale nie wiem czy to od pozycji w jakiej siedze , czy może muzy za głośnej nie lubi :))

A mi sie wydawalo, ze juz czuje ruchy, ale teraz nic nie czuje od wyjazdu do Anglii, lekarz w czwartek powiedzial, ze to Ok, słyszałam serduszko, ale i tak sie martwie, ze wy juz wszytskie czujecie, a ja nic......:no:

Isia - nie martw sie , ja jednego dnia czuje a drugiego prawie wcale , wyczytałam że to zalezy od wrazliwości tych wszystkich powłok w brzuszku a w książkach to cóż w każdej jest inaczej ..

reklama
Do góry