reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy maluszka

ja przyznam się szczerze że zapomniałam się spytać gina o ten folik czy mam jeszcze brać, ale przy magdzie też brałam tylko w 1 trymestrze.
I chyba też tak będzie, ale dopóki gin mi nie powie "odłożyć" będę jadła, nie zaszkodzi.

Aha, jeszcze dziewczyny w razie skurczy polecam wam MAGICAL firmy naturell, op. 120tabl kosztuje ok 21zeta i je się 1 dziennie. Przy magdzie nie wiedziałam co to skurcze łydek:cool2:.

ida, aniam: nooo, to mamy takie same objawy:tak:

reklama
Aniam, to sobie zmień na tańszą, one się bardzo nie różnią :tak:
U mnie mówił o Elevicie, że ma najwięcej tych witamino-minerałów, ale ogólnie mówił, że obojętnie co byle witaminy dla kobiet w ciąży. I ja jem Feminatal, bo po Elevicie było mi niedobrze. I połowę taniej. ;-)

Kkasiulka, jak ci puchną nóżki to zgłoś sie do gina, są tabletki na usprawnienie krążenia limfatycznego, u mnie w pracy któraś brała, bo miała ten problem. Nie ma co się męczyć jak nie trzeba ;-) No i rób przerwy koniecznie na spacerki co pół godzinki :tak:

mój gin też powiedział że wszystko jedno jakie wit. byle dla kobiet w ciąży, w aptece poradziła mi babka prenatal.

kkasiulka: mam takie samo zdanie jak kasia! Jak puchną ci nogi to koniecznie do gina! I sprawdź jakie masz ciśnienie... ja miałam w III trymestrze nadciśnienie i moje nogi były jak ociosane kawałki drewna... puchły mi strasznie aż musiałam chodzić w butach mojego męża:szok:

ewuniu: połóź się, zjedz coś słodkiego, na pewno maleństwo zabuszuje, po prostu tego na razie "nie oddotowujesz":tak:

Dziewczyny...czy to możliwe, że od godziny "coś" czuję...? Jakies śmieszne łaskotanie... dzis też trochę mnie brzuch boli, trochę kłuje....
Może mi sie tylko wydaje, może sobie cos wmawiam...ale...to takie dziwne-nie-wiem-co... Troche jakbym odczuwała bicie mojego serca w dole brzucha - czasami tak jest, tak sie odczuwa tętno...Ale ten motylek od środka.....:sorry2: ??

Hehe, tętno to i owszem, tętnica od macicy dość ładnie tętni, mi to się nawet brzuch podnosi od tego tętnienia... a motylki czemu nie? Poczekaj jak się sytuacja rozwinie...:-)

Hejka Kkasiulka ja najpierw czułam takie jakby przelewanie czy coś takiego hmm trudno to określić ,gratulacje.
Dziewczyny ja też kwas foliowy odstawiony,biorę feminatalN bo... jest tam 60 tabletek i płaci łam ok.32 zł. więc spoko a i na 2 miechy mam zapas,pozdrawiam.

Kkasiulka - motyli powiadasz, czy to nie objaw zakochania :))?? bo tak się mówi wtedy o motylkach...
Co do tego centrum to rzeczywiście to zmienię , teraz mi sie kończy bo miałam na trzy miesiące, ale szkoda mi wydać 70 zł.... za to wczoraj poszłam do KDT i kupiłam sobie spodnie, takie z gumeczką w pasie, bo w moich już mi było ciasno :))i źle się czułam... jak ktoś jest z warszawy to polecam stoisko w KDT mają spodenki jakie tylko chcecie jeans, materiał, sztruks.. sliczne i super kroje ..no i ceny w porównaniu do innych sklepów spoko..

reklama
Dziewczyny...czy to możliwe, że od godziny "coś" czuję...? Jakies śmieszne łaskotanie... dzis też trochę mnie brzuch boli, trochę kłuje....
Może mi sie tylko wydaje, może sobie cos wmawiam...ale...to takie dziwne-nie-wiem-co... Troche jakbym odczuwała bicie mojego serca w dole brzucha - czasami tak jest, tak sie odczuwa tętno...Ale ten motylek od środka.....:sorry2: ??

wiesz co, ja też mam czasem wrażenie łaskotania:) musisz się wsłuchać jak będzie się powtarzać to to to:tak::-) czasem mam wrażenie że maluch dobił do ścianki, ale nie stuknął z jakiegoś powodu to też fajne:-D
ale fakt jest taki, muszę odczekać jakieś 20-30min po posiłku i to najlepiej na leżąco właśnie:-)

Hehe, tętno to i owszem, tętnica od macicy dość ładnie tętni, mi to się nawet brzuch podnosi od tego tętnienia... a motylki czemu nie? Poczekaj jak się sytuacja rozwinie...:-)
nooo, tętnicę też czuję... nieźle.....

Hejka Kkasiulka ja najpierw czułam takie jakby przelewanie czy coś takiego hmm trudno to określić ,gratulacje.
Dziewczyny ja też kwas foliowy odstawiony,biorę feminatalN bo... jest tam 60 tabletek i płaci łam ok.32 zł. więc spoko a i na 2 miechy mam zapas,pozdrawiam.
mi też się od przelewania i wywracania zaczęło, ale łaskotanie też było:tak:
ja za prenatal płaciłam chyba 3dychy i jest 100tabletek...

Do góry