reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Maleństwa

Sylwia ciesze sie ze czujesz ruchy malenstwa,bo z tego co pamietam to sie martwilas,teraz juz wiesz jakie to jest przyjemne.Ja bardziej sie martwie kiedy dlugo nie kopie niz jak kopie caly czas,wtedy klade sie na plecach i obserwuje brzusio czy widac lekkie falowanie,bo wtedy wiem ze oddycha.
Anusiakanusia wykorzystaj kazda chwile z tatusiem malenstwa,mam nadzieje ze niedluggo znowu bedziecie mogli byc razem.
BUZIACZKI!!!

reklama
Lwica, wiesz, że moje małe chyba czuje, że je podsłuchuję przez stetoskop i kopie tuż obok, ale tak mocno, że aż brzuszek podskakuje. Nie spodziewałam się, że to może być tak miłe

Sylwia to i tak dobrze ze jak podsluchujesz to Cie kopie a nie ucieka,bo ja jak bylam u poloznej i ona probowala puscic odglos serduszka to dzidzia uciekala.Dobrze ze kopniaczki sa tak przyjemne,bo inaczej z taka czestotliwoscia to byloby ciezko wytrzymac,gdyby bolaly.
Pozdrowionka.

hej , moój chłopiec kopie czasem jak szalony, jęsli kopie, ale ogólnie to ma już taki cichy cały tydzień.Wczoraj byli u mnie Rodzice an obiadku . Po jedzonku położyłam się i jak zaczął kopać. Mama połozyła ręke na moim brzuchu i dostała kopniaka!!To pierwsza osoba w Rodzinie, któa poczuła taki konkret!!!Super, że to własnie ONA:)
pozdrawiam

Nausea ale Twojej mamusce sie udalo,widocznie dzidzia poczula ze to wlasnie babcia,ktora bedzie rozpieszczac malca.
Milego weekendu i duzo odpoczynku. :D

Czesc brzuchatki :)
Moja mała zaczęła kopać w 19 tygodniu, a ja sie już wtedy martwiłam, że to za późno, bo do głowy nawbijano mi, że powinno kopać w 15 tygodniu.
Teraz się nie przejmuje tym co radzą mi "dobre" starsze panie, które zjadły wszytskie rozumy.
Mała kopie regularnie po jedzeniu, ale przecież jak każda dzidzia ma prawo się zmęczyć i zrobić sobie przerwę od kopania :)
Zauważyłam również, że jeśli ja jestem zmęczona to i maleństwo nie kopie, ale nie jest to powodem do zmartwień, bo już nastepnego dnia po długim śnie i zjedzeniu czegoś pożywnego daje o sobie znak :)
Przyszłe mamuśki nie przejmujcie się na zapas czymś co tak na prawde jest naturalne.
Pozdrawiam Was wszystkie :)

Adrenalina, mój synek zachowuje się dokładnie tak jak twoja malutka :) Od kiedy odwrócił się główką do dołu to traktuje mnie kopniaczkami w żołądek, niestety :( jak widać ma dobry cel ;) :)

reklama
troszke zazdroszcze wam mamusie tych kopniec!ja nie czuje nic oprucz przelewania sie i burczenia w brzuchu a bardzo bym chciala!!!podobnie jak ty Adrenalina wszyscy w rodzinie i znajomi ciagle sie pytaja czy juz kopie bo przeciez juz dawno powinno!!sama sie martwie ze nie czuje a oni jeszcze dolewaja oliwy do ognia i zaczynam sie zastanawiac czy naprawde jest wporzadku?to moja pierwsza dzidzia wiec sobie tlumacze ze pozniej zaczne odczuwac ruchy a moze nie potrafie ich rozpozac no ale tak na nie czaekam ze nie moglam ich przegapic przeciez?!napewno jest ok przyjdzie pora to beda -mam nadzieje buzka dla wszystkich malych rozrabiakow w brzusiach

Do góry