reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy, kopniaczki, czkawka itp - czyli co się dzieje w naszych brzuszkach

Moja mała może do najbardziej ruchliwych nie należy ale codziennie wieczorem fika koziołki, niestety tatuś ma jeszcze problemy z wyczuciem:dry: ale myślę że w najblizszym czasie się doczeka:blink:

reklama
Moje maleństwo przez ostatni tydzień zrobiło się bardzo aktywne - prawie cały dzień szaleje. A wieczorem to aż cały brzuch mi skacze:tak::-DWspaniałe uczucie:tak:Już nawet mój mąż miał okazję zobaczyć i poczuć jego/jej harce. Czasem przykłada słuchawki lekarskie do brzuszka i próbuje podsłuchać maleństwo:-D

Trudno powiedzieć - serduszka nie słychać ale słychać tak jakby przelewającą się wodę. Tylko nie wiem czy to szyleństwa maleństwa czy moje wnętrzności:-DAle jak kopnie centralnie w membranę to słychać:-D

Ja tez przykladam :p Probuje cos tam uslyszec, ale ciezko jest :p
Musze sie pochwalic, ze wkoncu czuje kopniaczki :) poczulam dopiero pod koniec 20tygodnia. Jak narazie czuje je tylko ja, nie czuc ich gdy przyklada sie reke do brzuszka.. hmm czy ten moj maluszek jest naprawde taki malutki ? w czwartek ide na drugie badanie prenatalne i bede wiedziala czy napewno chlopczyk, ajjj ;)

Ja też dopiero niedawno wyczułam kopniaki, a raczej poruszanie się mojej dzidzi bo kopniakami to się nie da jeszcze nazwać :no:. Moja koleżanka dopiero w 6 miesiącu poczuła więc .... każda z nas inaczej przechodzi ciąże i inaczej wszystko odczuwa.:-)

a ja na poczatku czulam je bardzo wyraznie, a teraz to jakos malo aktywne to moje malenstwo, ja sama musze sie dobrze wsluchac w brzuszek zeby cos poczuc, dziwne, ale jak bylam u lekarza to polozna mowila ze to nic takiego

Hej mamusie czy wasze maleństwa też mieszkają tak nisko w brzuszku, mój synuś jak kopie to tylko ta bardzo niziutko :happy2:

carol_ka i martynaag jeszcze trochę a brzuszki będą nam się wywracać na wszystki strony :-):-):-)
Pozdrawiam w ten słoneczny dzionek:-)

dombar, moje maleństwo też raczej nisko czuję, ale moja położna powiedziała że to o niczym nie świadczy :-), więc chyba się nie ma o co martwić :-)

reklama
A mój Piotruś, to kopie jak mu się podoba i gdzie mu się podoba. Od wczoraj upodobał sobie prawy bok i aż brzuch mi cały faluje. Po raz pierwszy Mąż to widział, ale się śmiał. A na dole też kopie, widać kręci się jak na karuzeli... ;-);-);-);-)

Do góry