reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy, kopniaczki, czkawka itp - czyli co się dzieje w naszych brzuszkach

Carol_ka to super ze taki rozbrykany sie zrobil, moj mezus wczoraj po raz pierwszy poczul nasza coreczke, bo chociaz sie bardzo wierci, to jeszcze dla innych te ruchy sa malo wyczuwalne, za to ja je czuje dobrze

reklama
Mam do Was małe pytanko,
moja Dzidzia kopie już od dłuższego czasu, od jakiegoś tygodnia porządnie daje o sobie znac (przynajmniej tak mi sie wydaje). Ale co dziwne, czuje i widzę ruchy tylko bardzo nisko w podbrzuszu. Nie wiem czy tak ma byc czy leciec z tym do lekarza. Przeciez podobno macica teraz sie unosi a u mnie tak jakby zostala w dole :-(
Już sama nie wiem, a nie chce wpadac w panikę. Usg mam dopiero 5 lipca a wizytę 2 tyg pozniej. Co ile Wy macie wizyty u swojego gina? coś mi sie wydaje ze wizyta co 1,5 - 2 miesiące w II trymestrze to trochę za rzadko.

Pozdrawiam serdecznie,
Clue

Clue - nie martw się ja też czuję tylko niziutko ruchy. A w poprzedniej ciąży czułam tylko po prawej stronie :tak: i wszystko jest ok. zależy jak się dzidzia ułozy i czym macha. W każdym razie przed wczoraj byłam u gina i wszystko ok.:tak:Pozdrawiam

Kiriam bardzo dziękuję za odpowiedź. Mojej Dzidzi chyba faktycznie spodobał sie dół brzucha szczególnie rano, gdy po obudzeniu położę się na plecach i czekam aż sie przywitamy na miły początek dnia :-)

Clue ja ostatnio miałam podobny problem. Przez pare ostatnich dni byłam zabiegana i prawie nie czułam ruchów dziecka, a jeśli juz to bardzo nisko i tak w głębi. Ale dzisiaj mam wolniejszy dzień, siedze sobie przed kompem albo odpoczywam i czuję kopniaczki znów tak jak kiedyś, czyli w okolicach pępka i bardziej "na zewnatrz". :tak: Znaczy, że wszystko chyba było ok. Pewnie kopie tam gdzie mu wygodniej:-D.
A wizyty ja mam co miesiąc.
Madzik mój M tez już czuł ruchy i był przeszczęśliwy:-).
Zreszta u mnie to już nawet czasem widać kopniaki:szok:.

U mnie jest podobnie. Mały kopie tylko ( a raczej porusza się bo kopaniem to nazwać się jeszcze nie da :-)) tylko w prawym boku tak gdzieś na wysokości jajników. U mnie też rano lubi o sobie przypomnieć - ale uczucie jest fantastyczne :-):tak:

dziewczyny a słyszałyście o czyms takim że do tygodnia w ktorym poczuło sie wyraźne ruchy dziecka trzeba dodać tyle samo tygodni i wychodzi tydzień w ktorym urodzi sie maleństow???? Właśnie dzisiaj znajoma powiedziała mi że jej ginekolog tak oblicza mniej więcej terminy do cesarskiego cięcia ... hmmmm może cos w tym jest bo przeciez podaje sie termin pierwszych ruchow maleństwa, normalnie zgłupiec można od tych nowinek :-(

dziewczyny:) czujemy ruchy nisko ponieważ dopiero teraz zacznie nam sie brzuch podnosić:)

po za tym ja tez styarsznie zmartwiłam sie tym, że najpierw czułam mocne kopniaki ( w dole) a potem przez pare dni kompletna cisza... to jednak normalne w połowie ciąży, więc nie martwmy sie na zapas:)

ja dziś lece na 3d/4d i mam nadzieje że wreszcie sie dowiem czy Szymonek czy Lila?
miłego dnia

reklama
A mnie Maleństwo kopie gdzie popadnie... I jak mu się podoba, pora nieważna. Ale najczęściej kopie w dole - jak to lekarz powiedział po pęcherzu. Mam nadzieję, że Mu się odmieni i będzie kopał wyżej. :)

Do góry