reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

reklama
Jak wy sprawdzacie polozenie macicy. Mozna to samemu wyczuc??

Styna ja mam dokladnie to samo z mala. Jak ma czkawke to czuje ja na dole z lewej strony. Ale jak sie rozpycha to po prostu wszedzie...
W pierwszej ciazy Majunia byla jakas spokojniejsza, nie pamietam, zeby az tak dawala czadu. Ale za to teraz daje to moze lepiej, ze Lenka sie w brzuchu wyzywa :)

Jak wy sprawdzacie polozenie macicy. Mozna to samemu wyczuc??

Styna ja mam dokladnie to samo z mala. Jak ma czkawke to czuje ja na dole z lewej strony. Ale jak sie rozpycha to po prostu wszedzie...
W pierwszej ciazy Majunia byla jakas spokojniejsza, nie pamietam, zeby az tak dawala czadu. Ale za to teraz daje to moze lepiej, ze Lenka sie w brzuchu wyzywa :)

Można wyczuć samemu położenie macicy. Ja jak chce sobie pobadać to najlepiej położyć się na plecach i lekko uciskam palcami brzuch. Macica jest trochę twardsza niż reszta "flaczków". Nawet da się wyczuć taki "próg" gdzie się zaczyna. A najlepiej czuć jak stwardnieje, od razu piłkę czuć. Tylko zabawne u mnie jest to, że nie umiem wyczuć macicy nad samym pępkiem a bardziej bokami. Z prawej strony gdzie moje szczęście ciągle trzyma główkę macica sięga mi żeber a z lewej trochę niżej. Ale jak zaczyna się rozpychać to teraz już mniej macica go ogranicza bo jest silny i nawet o żołądek zahaczy albo nóżki gdzieś w pachwiny wpycha. A przecież macicy tam nie ma. Potrafi sobie przestrzeń życiową naciągnąć. Paula pod koniec kopała mnie po nerkach a gdzie nerki przecież.

moj maly dal dzisiaj czadu, tak sie wygial ze pepek mi sie zapadl, a po bokach zrobily sie dwie gule i mialam kwadratowy brzuch. Chyba sie odwrocil bo nad pepkiem czulam taka malutka gulke i nie wiem czy to przypadkiem nie byla nozka :tak: maz upiera sie, ze to susiak taki duzy, ale sadzac po twardosci to na pewno siusiak to nie jest :-D

Ja sprawdziłam dzisiaj gdzie moja macica jest bo jakoś mi się ciężko oddycha ostatnio no i wychodzi na to że 4 palce nad pępkiem, a i dobiłam do 10 kg na plusie, jejku jeszcze 3 miesiące a już 10.

Madrzejczuk :-D Mój Misiek też się śmiał jak mały jakąś gule zrobił, że to siusiak:-D

Wojtuś jest na etapie rozpychania i wszystkiego co z tym związane. Czasem tak mi przejedzie piąstką po całej szerokości brzucha... Ostatnio aż mi się gorąco zrobiło:happy:

Styna u mnie 11 kg na plusie już:-)

reklama
Dariaa nie smutkuj nie wyglądasz grubo... Ciesz się że mnie w całości nie widziałaś. U mnie kilogramy rozlazły się WSZĘDZIE :(

Do góry