reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

reklama
Alex mój maluszek też czasem ma takie spokojne dni że zaczynam się martwić, za to później jak zacznie szaleć np. ostatnio o 4 nad ranem przez godzinę robił sobie fikołki aż spać nie mogłam. Nie martw się dzieciaczki mają lepsze i gorsze dni tak jak my....:tak:

moja kruszynka znowu ma czkawkę:baffled:
pamiętam, jak ją pierwszy raz zobaczyłam na USG, miała wtedy 3cm długości ciemieniowo - siedzeniowej i cała podskakiwała przez czkawkę...

Motylku moja też ma czkawkę, kilka razy dziennie skacze mi po kręgosłupie :confused2:

A mój chyba od wczoraj zdziwiony nowym dźwiękiem bo mam kaszel i mały zamiera jak zaczynam koncert :) I też wyczuwa, że mamusia niedomaga bo jakiś taki śpiący jest. Rusza się ale bardziej rozpycha i macha nóżkami (urocze kolanka kościste w okolicy pępka) niż kopie. Grunt, że się rusza.

Na mojego Skarba słodycze raczej nie skutkują:szok: Przez większość doby daje o sobie znać i nie raz mam obolały brzuch:-p Czasem to jest bardzo męczące.. no ale niech sobie szaleje-przynajmniej wiem,że z nim wszystko dobrze:-D Hmmm.. za to często usypia podczas jazdy samochodem (już jakiś sposób na niego mam:-D).

a moj maluszek już tak ostro kopie ze hoho! Wczoraj to chyba był na pogotece :-D
Zaczynamy z mężem wyczuwać Jego ruchy, przesunięcia pod skórą:tak:
ja czekam z niecierpliwością na konkretne uwypuklenia na brzuszku, hihi :-)

Mój dzióbek słabiej trochę kopie ale się wierci co widać już gołym okiem na brzuszku :):)

moj chyba nie lubi spac ;-) od popoludnia do rana wieczna dyskoteka u niego :-D w nocy pospie moze pol godzinki tak wojuje...jak patrze na brzuch to widac jak wszystko tam podskakuje.

reklama
heh nasza fruzia śpi w nocy kiedy ja śpię a i budzi się razem ze mną. mam bzika na punkcie skaczącego brzucha, kopniaków i drżeń, potrafię siedzieć, patrzeć i skupiac sie na tym co czuję godzinami ;)))))

Do góry