reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy i kopniaczki naszych maluchów

No Mój Synek chyba rzeczywiście wczoraj miał leniwszy dzień, bo dzisiaj od 5 nad ranek zaczął tak harcować, że spać nie mogłam, no i po śniadaniu też cały czas się rusza. Chrześniak opowiadał mu bajeczki to tak fajnie kopał hihi.

reklama
ja zauważylam, że nasza te spokojniejsze dni ma po moich nocnych eskapadach :) tzn. normalnie kładę sie spać ok 22-23, ale jeśli położe się później, ok 1-2, to następny dzień mała odsypia i jest baaardzo spokojna.

heh powiem ci kochana, że nie bylo by z tym problemu , bo ja o 19 czasami już z oczami na zapałki chodzę ;)))

Dziewczyny a ja od wczoraj zauwazylam ze widac jak brzuszek sie rusza tak lekko, a dzisiaj caly dzien to tak sie wierci i fikolkuje ze widac baardzo normalnie jak sie bluzka nawet rusza.
I caly dzien dzisiaj mam taka radoche, klade sie na plecach i wszystkim pokazuje jak widac jak brzuszek faluje i sie uwypukla! Cudowne uczucie i widok!

Dziewczyny ja to tak mam zeby nie sklamac minimum 3 tygodnie :tak: chyba nic innego nie sprawia mi takiej radochy. No i nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy moje dziecko wie juz jak sie nazywa ale jak glaszcze sie po brzuszku i mowie do niego np. Synku moj kochany Oskarku i takie tam to mi skubaniec kopnieciem odpowiada mimo, ze wczesniej spal jak zabity. Od wczoraj mam taka radoche z tego, ze hej

moja mała dała mi dzisiaj w kośc w nocy :) jak zawsze budziła się za każdym moim wstaniem do toalety, za każdym przewróceniem na drugi bok, ale tym razem dawała mi takie kopniaczki, że zasnąć nie mogłam ;D możliwe, że rośnie nam nocny marek ;)))))

reklama
tak, takie falowanie brzuszka to już dobre 2-3 tygodnie, podobnie jak reagowanie juniora na zawołania do niego:-D. Zresztą pytałam się jakiś czas temu o to w wątku, chyba nie było odzewu, więc pewnie jeszcze nie zaobserwowałyście tego.Mówimy po imieniu do brzuszka, czasami pseudonimem" junior",ale odkopuje albo przynajmniej się powierci. Ale jak rozmawiamy ze sobą o nim to cicho siedzi:-D podsłu****e;)

Do góry