reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

Pytam, bo mi też tak sztywniej, ale zawsze jak się położę na lewym boczku, to od razu odpuszcza

reklama
mi tez odpuszcza natychmiast zreszta nawet jak sie nie poloze to odpuszcza ale troche duzo bylo wczoraj tych stwardnien

Dziewczyny mój to istny leniuch się zrobił... naprawdę rzadko kopie....ale z twardnieniem brzuszka już u mnie lepiej..też miałam pietra i lekarz zapisał mi Kalipazx2 dziennie i magnez i odpuścił sobie maluszek..przynajmniej już nie tak często możee 6 razy na dobę ale brzuszek nadal wysoko i szyjka macocy nie skraca się...kolejna wizyta 06-04...to już badanie USG 32 tc!!!

Czesc dziewczyny :)
A ja tak chwalilam moja Oliwie a teraz to tak zaczyna rozrabiac ;) :laugh:
Jak tylko tatus o 5 rano wstaje i idzie do pracy to juz nie ma spania kopanie wiercenie :D :laugh:
Pozdrawiam

Dziewczyny czy wasze maluchy jeszcze kopia, bo ja mam wrazenie, ze u mnie od ostatniego tygodnia o kopaniu nie ma mowy. Czuje malego jak sie wierci i zmienia pozycje od czasu do casu ale kopniakow to juz nie dostaje. Zastanawiam sie czy mu po prostu zaczyna brakowac miejsca na zamachy czy tez jest jakis inny powod. W kazdym badz razie musze zadowolic sie nielicznymi przewalankami i przekretami :)

moj to ostatnio przez jakies dwa dni ZERO kopania tylko ewentualnie leniwe przekrecanie sie, wiec chodzilam cala zdenerwowana i sie martwilam (mimo ze dzien wczesniej bylam u gina i wszystko bylo OK)
trudno powiedziec czy maly przestal ogolnie kopac......brzuszek podskakuje raz po raz calkiem mocno, ale na pewno malenstwa maja teraz mniej miejsca. Szczegolnie jak sobie pomysle, ze on ma okolo 40cm, a ja 158cm to ja w ogole nie wiem jak on musi byc poskladany, zeby tam u mnie siedziec :p :laugh:

nie mam pojecia cicha, jak sie czuje ruchy to nie wazne czy to kopniaki czy krecenie sie, ale ja chodze struta jak malo odczuwam mojego malego i kaze mezowi nasluchiwac czy czuje serduszko hehe
bo nie wiem czy wiecie, ale to sie da wyslyszec!!!! tzn ja nie slyszalam, ale moj maz mowi ze slyszy :laugh:

hehe, moj zauwazylam, ze po tym jak ja mam jakis meczacy dzien, musi solidnie odpoczac.Tak jakby udzielalo mu sie moje zmeczenie biedakowi. Jak juz sobie poleniuchuje, to potem wierci sie dalej, ale rzeczywiscie te ruchy sie troche zmieniaja ostatnio w charakterze.

Tak w ogole to bardzo polecam te strone:
http://www.paternityangel.com/PicsAndPhotos/FoetalDevelop/DevInPics.htm
kazdy tydzien osobno opisany i jeszcze zdjecia z USG 3D :D
mam te strone zbookmarkowana od poczatku prawie i ciagle tam zagladam, zeby byc na bierzaco z maluchem :D

reklama
Agatatje , bardzo ciekawa stronka, rzeczywiscie niewiele takich gdzie sa równiez zdjęcia USG z kazdego tygodnia .

Do góry