reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

agasim u mnie tez łozysko jest z przodu i dlatego ja nigdy porzadnie pokopana nie bylam :tak::-D ale teraz jak wypina sie ta pupa i poglaszcze to wcale nie ucieka wiec moze lubi byc faktycznie posmyrany:-D ja tez nie wiem co to znacza kopaniaki po zebrach :sorry: przynajmniej narazie nic nie czuje :-) moze jeszcze sie lituje nad mamusia:sorry:

ja też mam łożysko z przodu a kopniaki porządne to ja już od Hanulki dostałam i tak w okolicy pępka a teraz to najbardziej lubi się pupą wypinać na lewą stronę brzucha i wtedy po prawej stronie mam płaski brzuszek a po lewej taką ogromną górkę.

reklama
Dziś w nocy mała obudziła mnie bo sobie urządziła imprezkę :tak:
Co troche przysnęłam to zaczynała fikać :-)
Zauważyłam że ma parę dni spokojnych a potem parę bardzo niespokojnych :-D

A ja się pochwalę moim wykresem pięknym. Zauważyłam że są czasami dni, w miarę regularnie, kiedy pierwsze 10 ruchów jest zaliczone baaardzo późno ;)
cardiff.jpg

A ja już wiem że moja Zośka będzie córusią tatusia. Jak mój mąż z pracy przychodzi i młoda słyszy jego głos to się zaczynają charce. Chociaż mała cwaniara mogła skojarzyć że jak tata przychodzi to przynosi coś słodkiego mamusi:-D.

dokladnie to samo zauwazylam.... sa dni ze moj synek nie usiedzi na miejscu a sa dni ze chyba przesypia :) zauwazylam ze jak wiecej siedze...znaczy robie sobie leniwy dzien przed kompem to wtedy czesciej go czuje jak sie rusza a kiedy sprzatam, chodze nie czuje go , chyba woli jak sie ruszam i wtedy przysypia :)

Mój łobuziak to samo,są dni kiedy jest bardzo spokojny, jednak większość jest takich kiedy daje czadu:-).
U nas mały ożywia się kiedy słyszy głos siostrzyczki,a kiedy tatuś położy rękę na brzuchu udaje że nikogo tam nie ma;-);-);-).

a ja od 20tyg gdy poczułam ruchy zastanawiam się czy to moje dziecko w ogóle śpi??:confused: :-D te co nie wiedzą co to ból żeber to niech się cieszą:tak: ale i tak uwielbiam te kopniaki i jego rozpychanie:happy2: tak się piernik mały rozpycha że czasem brzuch przybiera taki kształt że śmiać się chce:-D tatuś jest żywy i energiczny ja również więc nie mamy się co dziwić że Oliwier również jest bardzo ruchliwy:tak:

reklama
Mój też lubi być smyrany po pupie, nawet ją bardziej wypina wtedy :-D Upodobał sobie lewą stronę mojego brzucha i mam to samo, co majorka - jak tatuś wraca i się odezwie to jest po prostu ogień, dopóki go nie posmyra (musi się przywitać):-D Mały bardzo żywo reaguje na jego głos...

A ja dzisiaj rano przez godzinę siedziałam i smyrałam brzuch - raz pupę, raz nogę, Krzyś nie uciekał, tylko albo wypinał się mocniej, albo przesuwał... czułam się prawie tak, jakbym nawiązała z nim jakiś kontakt, albo coś... sama nie wiem, ale to wspaniałe uczucie :-) aż się wzruszyłam :-)

Do góry