reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

co do naszej Zuzu ...to tez zaczela mowic , narazie tylko baba i papa , ale chyba bez zrozumienia zato twardo omija mama :-( szkoda bo widze jak G. sie cieszy jak uda sie jej powiedziec papa ( tata po francusku ) i tez chcialabym sie tak pocieszyc ...
co do siedzenia ...to musielismy juz zrezygnowac z lezaczka bo mala sie podciaga do siedzenia i ostatnio prawie lezaczek wywrocila ...to samo jest w foteliku ale ten jest troche ciezszy wiec nie ma strachu...mata jest juz dla zuzu za mala bo obraca sie na wszystkie strony i pelzawiec kupilismy jej dywan ( tqki kolorowy w kwiatki ) gdzie bawi sie dowoli , a i tak czasami znajduje ja na podlodze za dywanem

reklama
moja żaba tez polubiła leżenie na brzuszku- mało tego urządza nam małe pokazy przekręcania się z brzuszka na plecki- przekreca się do póty, dopóki my sie z niej śmiejemy- jak przestajemy- ona przestaje się przekręcać.... zgagunia jedna;-);-)
jesli chodzi o gadanie- słyszałam juz nie raz jak trajkotała sobie ma-ma-ma me-me-me:tak::tak:
jak te nasze dzieciaki szybko rosną- jeszcze niedawno tylko leżały, płakały i jadły... a teraz... dorosną nim sie obejrzymy:-(

A moja w ogole sie nie przewraca z pleckow na brzuszek i na odwrot - a chyba juz wszystkie sierpniowe dzieciaczki dokonuja tej sztuki przynajmniej w jedna strone :-(

Karoo, chyba Sara z Jagodka naleza do malych leniuszkow :-D Mojej jak narazie tylko kilka razy sie udala ta sztuka, ale cos nie za bardzo chce to robic.

nie wszystkie sie juz przewracają:-) bo moj Filipek to tez leniuszek od czasu do czasu uda mu siee mignąć z brzuszka na plecki:-D

No to przynajmniej od czasu do czasu sie zdarza Waszym dzieciom, a moja wcale :-(
Ale kurde, ma dopiero piec miechow i kilka dni, jeszcze nie musi :-D

Karoo - masz rację - JAgodka ma jeszcze czas:tak: A z drugiej strony to sie ciesz, bo jak sie zacznie przewracac, to bedziesz musiala miec oczy dookola głowy, tak te male bable potrafia sie przemieszczac szybko turlajac sie li i jedynie:szok::baffled:

Dokladnie to co mowi dominique ..Jagodzianka ma czas , a ty sie ciesz ze spokoju bo ja dzisiajZuzu znow zostaial sama na macie na jej dywaniku w sliczne kwiatki :-D , a jak wrocilam z kibelka to sie przykulala i popelzala do szafeczki i wziela sobie paczke husteczek ...jak znajde kabelek to wstawie zdjecie

reklama
Do góry