reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Moja Mała też ma swoje ulubione dwie grzechotki i innych niechce nawet wziąśc do rączek. Potrafi bardzo głośno piszczeć do zabawek też wyciaga dwie rączki, próbuje siadać, sztywno trzyma główkę, jak lezy na brzuszku potrafi i podnieść na rączkach, jak leży na pleckach potrafi przewracać się na boczki, ale nadal nie umie przewrócić się z plecków na brzuszek i odwrotnie :(

reklama
corcia zaczela "ciumkac" palce......te od nóg:baffled::-) upodobala sobie zwlaszcza duzy paluch, jak jej sie uda sciagnac skarpetke, ;-)poza tym kreci sie na kolanach niemilosiernie, nie usiedzi w spokoju, przekreca sie z pleckow na brzuch ale ......bedac na kolanach u taty, na lozku jakos jej sie nie chce:-)

tak ze dwa dni temu Alka odkryła na dobre kolanka, i teraz służą do ćwiczeń fizycznych:-D już bardzo swobodnie kręci się z pleców na brzuch i na odwrót, na rękach jak jest, to już tylko siedzieć chce, bardzo komunikatywna się zrobiła, zaczepia wszystkich, ściąga okulary, a jak się nią nikt nie interesuje to śpiewa "ajajajaj" i "ojejej":-D:-D:-D
a i ostatnio nie pozwala się usypiać na rękach tzn. kręci się i kręci, żeby ją tylko położyć do łóżeczka, i szybko zasypia:-D na szczęście!!

Kurde, czy tylko moje dziecko nie potrafi sie obracac z plecow na brzuch i odwrotnie ???? Potrafi na bok, ale juz pelnego obrotu nie zrobi....Ogolnie jest strasznie aktywna. Bierze sie za siadanie. W wanience ostatnio tylko by siedziala, trzymajac sie bokow wanny :-) Bardzo wysoko podnosi glowke jak lezy na plasko. "Pomaga" juz mi przy ubieraniu. Jak wkladam jej rekawy to prostuje raczki, jak sciagam jej cos przez glowke to ja podnosi itp. Jest strasznie komunikatywna. Smieje sie na glos, tak prawdziwie "ha ha ha" :-) Idealnie trzyma zabawki w raczkach, przeklada z raczki do raczki. Sama wklada i wyjmuje sobie smoczek. Chwyta sie za stopki i kolanka itd.

SuKcEs!!! :-)
Moje dziecko lezac na macie na brzuszku przewrocilo sie na plecki :-) W koncu!!!!!! :-) Ale jak narazie byl to pierwszy i ostatni raz...

Pitulek tez juz lapie sie za stopki. Potrafi przekulac sie w strone zabawki, ktora chce wziac do razcki, albo do palaka maty edukacyjnej, zeby go ugryzc. :-)

Też mam sukces :) Moja Mała dziś się odwróciła z plecków na brzuszek ale jej się nie spodobało i natychmiast wróciła do wyjściowej pozycji :) Stópki też zauważyła ale narazie tylko dwa razy się za nie chwyciła i jakoś jeszcze jej nie interesują. Za to zaczeła piszczeć z radości i "skrzypieć: :)

ha! to sie nam sypnely sukcesy:-) moj maluszek tez sie przewrocil raz z pleckow na brzuszek, smiac mi sie chce,bo najpierw zarzuca tyleczkiem a potem reszta ciala:-):-) a najbardziej zmusza ja do obracania sie pilot od tv:-):-)

reklama
ha! to sie nam sypnely sukcesy:-) moj maluszek tez sie przewrocil raz z pleckow na brzuszek, smiac mi sie chce,bo najpierw zarzuca tyleczkiem a potem reszta ciala:-):-) a najbardziej zmusza ja do obracania sie pilot od tv:-):-)
:-) ewę najbardziej pociąga grający telefon komórkowy i do tego jak jeszcze diodki sie swiecą to przepełznie całe łóżko żeby go tylko dorwać.ogólnie na brzuszku pełza do przodu ale tylko do ulubionej zabawki,reszte ma gdzieś do tego stopnia że jak jej sie nie chce to nawet głowy nie podniesie do góry tylko lezy i cos tam pod nosem miałczy albo sie przewraca na plecy, nie bardzo jej sie podoba na brzuchu. oczywiście też nie lubi leżeć tylko siedziec a najlepiej to stać. jak ma sie o co zaprzeć nózkami jak siedzi to wstaje trzymana za rączki,tragedia bo boję sie ze jest jeszcze za mała ale jej najbardziej podoba sie jak stoi na kanapie i może podskakiwać. rechocze sie wtedy jak głupia ale chyba jej kręgosłupowi wcale nie jest do śmiechu.

Do góry