reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Mada, witaj w klubie, u nas w sumie niewiele slowek, wiec cos mi sie wydaje, ze Ami i Sara to najmniej rozgadane dzieci na sierpniu 2006 :baffled: No moze jeszcze Piotrus od Leyny do nich dolacza, co by nie byolo dziewczynom za nudno :-p;-)

Ostatnio udalo sie Sarze powiedziec "woda" jak chciala pic, pokazywala na wode min., a ja chwilowo sie wylaczylam :-p wiec zaczela podskakiwac i krzyczec "woda woda" :laugh2: No i "dupa" i "kwiat" tez kilka dni temu uslyszalam. Ale to byly jednorazowe wybryki :-p;-):-)
A "mama" to slysze non stop, w roznych tonacjach :-pSzczegolnie rano jak chce pospac, a ta mi na glowe wchodzi z tym swoim "maaaama mamaaaaa mama" :-p;-):-)

reklama
a u nas pić to jest "am":-p albo "sik" jeżeli ma ochotę na sok, za to nasza znajoma Hanka, młodsza od Alki o miesiąc twierdzi że herbatka to "jebatka", chyba już wolę te "am";-)

"Jebatka" - dobre, dobre :-D:laugh2::-D
Przypomnialo mi sie, ze moj tata jak byl mamy to na pomidory mowil "makalulu" a moja siostra na smoczka "bebik" :-p:-):-D
A ja dla mojego malego kuzynka ze Stanow (jak tam bylam to mial niecale 2 latka) bylam "Pipo" :-D:laugh2::-D "Pipo oc" "Pipo nie" itd. :-p:-D

"Jebatka" - dobre, dobre :-D:laugh2::-D
Przypomnialo mi sie, ze moj tata jak byl mamy to na pomidory mowil "makalulu" a moja siostra na smoczka "bebik" :-p:-):-D
A ja dla mojego malego kuzynka ze Stanow (jak tam bylam to mial niecale 2 latka) bylam "Pipo" :-D:laugh2::-D "Pipo oc" "Pipo nie" itd. :-p:-D
skąd się to bierze:-):-):-)
dzisiaj Alka przeszła samą siebie, w sklepie było wszystko "mama daj, kółko, am...." cokolwiek, aż się ludzie śmiali, a każdy facet to był tata, nawet goły facet na plakacie:-p

Bedytko, ale sie Alutka rozgadala :-):-):-) Gratulacje!
A dla Sary kazdy facet to tez tata :-pNo ale u nas nie ma sie co dziwic :-p:rofl2:

Alka normalnie przyspiesza z dnia na dzień, od wczoraj już doszło: "ucho", "piapek" (piasek), "opak" (chłopak), a dzisiaj siedzimy sobie na dywanie, układamy puzzle a ta bierze moją rękę, potrząsa i mówi: "ćieś", za chwilę to samo robi Wojtkowi, nieźle się uśmialiśmy:-)

hihi bedytko widac ze Alutka Ci sie tez na calego rozgadala co:D ale pociechy z tych szkrabkow naszych jejku az sie buzka smieje :D

u nas ostatnio mala NON STOP wyspiewuje :D malo! to juz nie jak kiedys tylko jedna zwrotke czy cos .. cale piosenki sie nauczyla i spiewa.. jej ulubione to "Wlazl kotek na plotek", "Twinkle Twinkle" "A, B, C" i "Itsy Bitsy Spider" :D

no nie żeby od razu rozgadała, ale podstępem ją nowych słówek uczę, np. ostatnio "cisza" bosko jej wychodzi:-p a dzisiaj szukałam zastępstwa za Wojtek, bo za cholerę nie chciała żadnej odmiany powtórzyć i jedyne co jej się "udało" to BRRAT:-) więc już Wojtka umie zawołać;-)

reklama
Bedytko no bosko nie ma to jak wielki brat:-) at to cisz to chcialabym uslyszec

domiska suuuper, ze twoja Szantuska tak leci , szczegolnie te piosenki, to juz taki stopin zaawansowany:-)

u nas zuzu dalej ogrom slow mowi po swojemu czyli jak to kiedys mada pisala po hinduskojaponsku:-)
jak zrobi balagan , albo wezmie cos czego jej nie wolno to pokazuje raczka i mowi betis z francuskiego, ale sama siebie przeszla jesli chodzi o nazewnictwo zyrafy dla mojej corki zyrafa to szaszi ????? nie wiem skad jej sie to wzielo

oststnio ulubiona zabawa to zabawa w chowanego, wchodzi pod koc lub do szafy i drze sie na glos chash chash ( chowac)zeby ja znalezc

Do góry