reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

reklama
Pszczoła jesteś boska!!:-):-):-)
Alka też trzy dni "kulała" ale jak się z dziadkiem po chałupie goniła to zapomniała kuleć:-p

Pszczoła jest niepowtarzalna, mała agenciara:-D

Alutka tez dobra, symulowac ból...nieźle:-D

a nie mówiłam, Ami predzej padnie niż zawoła pic...jak jej nie daje to sie obraża i sobie idzie:baffled: niereformowalne to moje dziecko...

a dzis troche przykro mi sie zrobiło:-( w piaskownicy było jeszcze dwójka dzieci ok roku może ponad roczne ( dużo niższe od Ami) i tak ładnie mówiły ze rece mi opadły...jeden plus to to, że Ami jedynie swoim "yyyyy" by sprzedała obojga:-D

mada- wiem o czym mówisz... julka tez jakoś gadac nie chce:-( a na przeciwko teściów mieszka chłopczyk z czerwca, czyli młodszy o ponad 2 miesiące i mówi rewelacyjnie!!! dosłownie wszytko:szok: raz na spacerku pyta sie swojej mamusi "dlaciego jujka nie roźmawia?":dry:

dziewczyny zróbcie tak, spiszcie na kartce słowa jakie mówią wasze bąble, my tak wczoraj zrobiliśmy, wyszło na to że Alka wcale mało nie mówi, tylko słów nie łączy, np. jak ją zapytałam co robi Wojtek: czyta:szok: no i zostawiła nas bez słowa:-p

bedyta- u nas by była prawie pusta kartka, jedyne zrozumiałe to mama,baba i nie , reszta to jakieś ba,be itp. no dosłownie to bardziej przypomina gaworzenie niz gadanie:-(

Bedytka - barwa dla Alutki:tak: "Czyta" to chyba jej ulubiony czasownik?;-) Pszczoly tez:tak:

Ami - od sylab sie wlasnie zaczyna:tak:, za chwile Ami bedzie dodawac kolejne, az wreszcie bedzie mowila calymi wyrazami, a potem zdaniami:tak: Ani sie obejrzysz, a bedziez Toba dyskutowac:tak:

A pszczola to megaprzypalowiec:baffled::-p;-). Byla u nas kolezanka z mezem. W pewnym momencie Pszczola, stwierdziwszy, ze juz dosyc czasu pozwolila mi sie soba nie zajmowac:-p, wziela mnie za reke i powiedziala " Mamo, oć pokoju pusić boka"...:zawstydzona/y: Chodzilo jej oczywiscieo zabawke-bączka, a nie o moje problemy gastryczne...:-p

I jeszcze dialog dzisiejszy:
- Jak masz na imię?
- Maja
- A na nazwisko?
- Pciółka:-D
P. musi zmienić nazwisko co by sie zgadzalo:-p:-D

reklama
dominique- no nic, P. nazwisko musi zmienić:-D:-D

u nas juleczka rozpoznaje już 4 literki: A, B, I, U:tak::tak: hehe chyba szybciej nauczy sie alfabetu, niż zacznie mówić:-D

Do góry