reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Mada u mnie jest to samo, Oliwia nic nie chce mówić. Teraz wyczytałam że jak rodzice "rozumieją" wymuszania i dziwne dźwięki dziecka to dziecku nie chce się uczyć mówić poprawnie mówić, ponieważ jest mu to po prostu niepotrzebne. Ja od tygodnia ignoruję piski i dziwne dźwięki Oliwki i wczoraj nawet powiedziała "da ciacho" zamiast jak zwykle tupać nogami i piszczeć pod szafką w kuchni. :-D

Do tego moja córeczka została przed świętami wyeksmitowana do swego pokoju. Myślałam że będą problemy i płacze w nocy, ale jak Oliwka zobaczyła swoje łóżeczko w innych pokoju to była tam szczęśliwa że kazała się natychmiast do niego wsadzić i już do wieczora nie chciała wyjść. Stanęło na tym że od dwóch tygodni śpi sama we własnym pokoju i z nową sytuacją nie było żadnych problemów.

reklama
Dominique, Pszczola jest cudowna i zdolna ze az normalnie zazdroszcze Ci takiego genialnego dziecka! :-):-):-) Zabila mnie z tym spiewaniem :tak::-):tak:Super! A "gogon" jest najlepszy :-D:-D:-D

Mada, witaj w klubie malomownych dzieci :baffled::-pMoze trzeba by Ami i Sare wsylac na jakis kurs? ;-):-pSara tez nadal mama, baba, tata, diadia, tiotia, ja,nie, tak - to cale jej slownictow :baffled: Mowie jej "Powiedz pies", Sary odpowiedz: "Au, au" :baffled:
A zdanie "ciocia pojechala autem" brzmi: "Tiotia brrrr papa" :baffled:

Domiska, nastepna mamuska malego geniusza :-):tak::-) Pogratulowac malej gaduly! :-):-):-)

Majka, pieknie, ze Oliwka w mgnieniu oka przyzwyczaila sie do swojego pokoiku :tak::-)

Dziewczynki, dla mnie to tez jest szok, ze Pszczola tak sie szybko wszystkiego uczy, zwlaszcza, ze nikt nad nia siedzi i nie wklada jej tego sila do glowy. Wszystkiego nauczyla sie przez zabawe:tak:, no i niestety z bajek:-p No i nie martwcie sie, ze Wasze cudenka mniej mowia - przyjdzie na nie czas, a za jakis czas beda tak gadac, spiewac, itd,. ze nie bedzie widac zadnych roznic miedzy nimi:tak:

A dzisiaj mimo paskudnej aury poszlysmy z pszczola do warzywniaka, a tam Pszczola mnie znowu "zabila" swoim tekstem:-D Powiedziala (na caly sklep) do sprzedawczyni: "Posię pani, to moja mama" i wskazala na mnie paluszkiem:tak:. Obsmialam sie po pachy:-D i wzruszylam okrutnie...

Dominique- jacie ale Majka słodziacha...a Tobie pewnie nogi zmiekły ze wzruszenia:tak:

jeżeli chodzi o mowe to myśle ze Majka ma racje ... niektóre dzieciaki poprostu sa leniwe i idą na łatwizne... no bo jezeli ja rozróżniam różne intonowanie "yyyyyyy" mojego dziecka i wiem o co biega to po co ona ma sie wysilać...moja mama np. jak mała nie powie daj to jej nie da wiec ta po 5 min. wielkiego nerwa i tupania nogami powie w koncu "daj":baffled:tylko że ze mna ta metoda niestety r65nie działa:crazy:

dominique :-):-):-) nic tylko gratulować:tak:
mada, sandra dołączam do klubu Alka też leniwa jest, zdarzy jej się powiedzieć ładnie jakieś skomplikowane słowo:-p, ale no co dzień to tylko yyyy i yyyyy, daj, ała i te podstawowe
Majka Oliwka zabójcza na tym koniku:-p

heh dzieki dziewczyny. powiem Wam i mm i ja i opiekunka i lekarze zdziwieni u nas.. nawet moja rodzinka w polsce w szoczku :) ale moze to przez to ze mala pierwsze slowka strasznie szybko zaczela wypowiadac..? i my ja niczego nie "uczymy" mowic czy wlasnie spiewac dlatego sie z tym "wlazl kotek na plotek " zdziwilam jak nagle slucham a ta spiewa sobie pod nosem hehhe :D
ale np jak dzis ja poprosilam by zaspiewala to sie zaczela hihrac i mi mowi "no way Hose mama" i pokiwala paluszkiem i uciekla :D i tyle

wydaje mi sie ze kazde dziecko rozwija sie wlasnym tempem i nie ma co przyspieszac niczego :))

Majko! suuuuuper ze Oliwcia tak pokochala swoje lozeczko i pokoik ! wielkieee gratulacje!!!

Dominique, kolejny super teksior Pszczolki :-D:tak::-D Jak ona jest kochana i slodka!

Domiska, Twoja widze tez niezle smiga zdaniami :-D Super!

Bedytka, no to juz 3 jestesmy ;-):-pz dziecmi prawie niemowami ;-):-p;-)

W ogole zauwazylam, ze Sarze zdarzy sie cos powiedziec, powtorzyc po mnie, ale jak prosze ja, zeby cos powiedziala to albo sie smieje, albo wstydzi, albo mowi "nie".
Ja juz tak czekam na takie prawdziwe zdania, a tu ni...;-):-p:-D

hehe ja sie od rana smieje z malej bo spiewa kolejna piosenke :D oczywiscie nie pamieta calych slow, spiewa tak:
"itsy bitsy spider.... rain washed the spider out" hehe:D ale chociaz melodia nadrabia :D

reklama
Domiska, moze Szantusia z Pszczola od Dominique jakis girlsband zaloza ;-):-) Skoro takie uzdolnione muzycznie :-):-):-)Super!

Do góry