M
Majka01
Gość
Mada u mnie jest to samo, Oliwia nic nie chce mówić. Teraz wyczytałam że jak rodzice "rozumieją" wymuszania i dziwne dźwięki dziecka to dziecku nie chce się uczyć mówić poprawnie mówić, ponieważ jest mu to po prostu niepotrzebne. Ja od tygodnia ignoruję piski i dziwne dźwięki Oliwki i wczoraj nawet powiedziała "da ciacho" zamiast jak zwykle tupać nogami i piszczeć pod szafką w kuchni.
Do tego moja córeczka została przed świętami wyeksmitowana do swego pokoju. Myślałam że będą problemy i płacze w nocy, ale jak Oliwka zobaczyła swoje łóżeczko w innych pokoju to była tam szczęśliwa że kazała się natychmiast do niego wsadzić i już do wieczora nie chciała wyjść. Stanęło na tym że od dwóch tygodni śpi sama we własnym pokoju i z nową sytuacją nie było żadnych problemów.
Do tego moja córeczka została przed świętami wyeksmitowana do swego pokoju. Myślałam że będą problemy i płacze w nocy, ale jak Oliwka zobaczyła swoje łóżeczko w innych pokoju to była tam szczęśliwa że kazała się natychmiast do niego wsadzić i już do wieczora nie chciała wyjść. Stanęło na tym że od dwóch tygodni śpi sama we własnym pokoju i z nową sytuacją nie było żadnych problemów.