reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

reklama
Domiska kulturalne dziecko masz:-p nauczy "obcych" mówić dziękuję;-)
Alka zaczyna "czytać" słowa oczywiście niezrozumiałe, oprócz cyfr, cii, cii, śeś, śeś, i coś tam nadaje nad kartką papieru z literkami - po chińsku:-)

U nas tylko dwa nowe słowa - kopa i kotek za to bardzo ładnie i wyraźnie mówione :)

Ze składania zdań lub łączenia wyrazów nadal nici :(

A Natek się ostatnio rozgadał, aż w szoku jestem :szok: Dziś wołał "jeść", zapytany, czy chce flipsa, powiedział "tak, chce", no i ciągle chodzi i wszystko liczy na głos - mały matematyk mi rośnie ;-)

no to ładnie sie sierpniowe dzieciaczki i rozgadały:tak::tak::tak:

u nas nadal hindo-japońsko- koreański rządzi:dry: a i mooje dziecko umie mówic "nie" mocno i wyraźnie:baffled:

a tak pomijajac mowe to ostatnio pare dni temu wyszła sama z domu rodziców , zeszła ze schodów i poszła do furtki:szok::szok::szok: i tak dowiedziałam sie ze dostaje do klamki:baffled: a wyobraxcie sobie w jakim byłam szoku jak ja zobaczyłam przez okno a swiecie przekonana byłam ze grzecznie bajke oglada...:eek::oo::unsure:

a no i stoi na czworaka i pokazuje jak pies sika:nerd:
i wogóle robi duzo dziwnych rzeczy...chyba za duzo czasu z psami przebywa:confused2:

Pszczola mnie wykonczy niedlugo...:baffled: Nie dosc, ze pyskuje, to jeszcze zdecydowanie zaczela pokazywac swoje preferencje np. dot. stroju "nie cie podnie, cie śkienke" czy kulinarne "cie ziupe gośku duzio kopełu" (zupe z groszku z duza iloscia koperku:-p):baffled: I stoi twardo przy swoim, za chiny nie chce zmienic zdania, chyba, ze jej sie cos obieca, np. naklejke z kubusiem:-p

A w ramach kontynuacji tematu anatomiczno-fizjologicznego, pszczola dzis dokonala odkrycia, o czym mnie od razu poinformowala: "tata jobi sisi gogonen":-D:-D:-D:-D:-D

Ami nie do podrobienia jest:tak::-D:-D:-D

reklama
A w ramach kontynuacji tematu anatomiczno-fizjologicznego, pszczola dzis dokonala odkrycia, o czym mnie od razu poinformowala: "tata jobi sisi gogonen":-D:-D:-D:-D:-D

spadlam z krzesla!!!! hahahahah ..... boskie!

Widze, ze dzieciaczki poszly do przodu , ze hej! Gratulacje wielkie.

U nas marnie. Mam wrazenie, ze Mati to potworny len, nie chce mu sie gadac. Bo wlasciwie nie musi, tak .... wszystko ma na tacy podane.
Ciagle po swojemu gdera.
Chociaz ostatnio wzial misia z duzymi oczami i paluszkiem wskazal oko i powiedzial OKO. czyli jak chce to potrafi. Ale mu sie nie chce.

Dziewczyny nagrywajcie swoje dzieciaczki jak gadaja i chwalcie sie!!! To musi byc slodkie!

Dominique - dawaj Pszczolke na wizje ! ona jest najlepsza!;-)))

Do góry