reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

reklama
dominique- ilez to już razy pisałam, że pszczołą jest debeściarska:-D:-D napisze jeszczse raz- jest debeściarska i powalająca!!!

a u nas z mowa sie robi momentami smiesznie :D mala mowi po pol i po ang.. ale czasami ostatnio ja jej cos mowie po polsku.. a ta nie powtorzy po polsku tylko tylko i wylacznie po ang.. smiesznie troche bo wie o co chodzi pokaze powtorzy ale juz w innym jezyku :D
wszytsko to dla mnie tak nowe.. jak np.. mowie gdzie lalka ma oko.. szantusia pokazuje i mowi OKO.. gdzie nosek.. pokazuje i mowi NOSEK a gdzie lalka ma Buzie ? pokazuje i mowi MOUTH.. ja powtarzam to jest BUZIA a ona MOUTH i tak w kolko .. :D mowie wam trzy swiaty :D

Pszczoła number one!!
Szantusia z tobą to niezły ubaw mają:-):-):-)
Alka coraz więcej słów używa i gestów, jedno trzepnięcie głową oznacza: dziękuję, na zdrowie, przepraszam i tak, w zależności od kontekstu:-p
posłuszna jest jak nie wiem, nawet nie miałam pojęcia że aż tak, dopiero na tle innych dzieci to wiadać.... za to twardziel się z niej robi:-p
zjeżdżała na ślizgawce i wydziwiała, no to przywaliła brodą chwilę się zastanowiła, zjechała z niej przyszła do mnie i dopiero się rozpłakała, a ja myślałam, że padnę ze śmiechu:tak:
na drugi dzień, siedziała przy komputerze i też się kręciła mocno, na kolanach na krześle z kółkami, ręce oparte na klawiaturze... w końcu jej krzesło odjechało, przydzwoniła brodą w półkę z klawiaturą, spadła na 4 łapy a mi serce stanęło (już powybijane zęby widziałam) a ta wstała, przywaliła z całej siły ręką w krzesło przysunęła je do komputera i dalej bajkę ogląda, w szoku byłam:laugh2:

na drugi dzień, siedziała przy komputerze i też się kręciła mocno, na kolanach na krześle z kółkami, ręce oparte na klawiaturze... w końcu jej krzesło odjechało, przydzwoniła brodą w półkę z klawiaturą, spadła na 4 łapy a mi serce stanęło (już powybijane zęby widziałam) a ta wstała, przywaliła z całej siły ręką w krzesło przysunęła je do komputera i dalej bajkę ogląda, w szoku byłam:laugh2:
Alutka jest słodka:-D Musiała sprać krzesło, a co jej rządzić będzie :-D:laugh2::-D

Alutka dzielna dziewczynka z Ciebie! powiedz wszystkim! ja to nie takie byle co nie jakas placzka!:))
hehe Bedytko widze ze i ty sie sporo usmiejesz przy Alusi co:D?

te nasze dzieci to takie male sloneczka nawet w pochmurne dnie :D

oj Domiska powiem Ci że ogromne ilości:-):-):-) Wojtek to już stary koń, pewnie, że jego sukcesy cieszą, no ale z mniejszego dziecka inna radość po prostu, Alka jest jednorazowa, jak buchnie śmiechem, albo ryknie na cały głos jak wchodzę do domu MAMA to chyba cała wieś słyszy razem ze mną:-p oczywiście tatuś jest na pierwszym miejscu;-)

Bedytka, Alutka jest niemozliwa :-D:-D:-D I jaka wytrzymala ;-):-)

Domiska, co sie dziwic - rosnie Ci mala poliglotka :-):-):-)Smiesznie to musi brzmiec :-):-):-)

Sara mowi "mam" :-p Szukala wczoraj czegos pod lozkiem, znalazla, wstala i z radosna mina oznajmila "mam" :-D:-D:-D I teraz jak cos bierze do reki to mowi "mam" :-)
A tak to porozumiewamy sie takim mixem: migi-wyrazy dzwiekonasladowcze-pojedyncze slowa :-p:-p:-pi wszystko wiadomo ;-):-)
No i zaczela specjalnie brudzic sobie rece, zeby tylko brala jej pod kran i myla :-p

reklama
hihi Sara mówi ładnie mam, a Alka długo tylko literki N używała i teraz mówi "nan", nowe słówka to daj, "dajaj" jak się już długo musi domagać, no i nauczyłam ją mówić mucha, w jej wykonaniu to "m-cha" ;-)

Do góry