reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Mój Kubuś bedzie chyba leworeczny bo wszystko bierze do lewej rączki nawet jak rysuje to trzywa w lewej . Ale ponoc dzieci leworeczne sa zdolniejsze . I dlatego rozumiem czego on w wieku 11 misięcy potrafił układac wielkie budowle z klocków zupełnie sam

To prawda - dzieci leworeczne sa niezwykle sprawne manualnie:tak: Moj brat jest leworeczny, ma niesamowite zdolnosci techniczne i niestraszne mu zadne srubki, kabelki, kondensatory itp. (jest elektrykiem).

reklama
To moja siostra jest chyba wyjatkiem :-p Bo jej zdolosci manualne pozostawiaja wiele do zyczenia :-D Za to glowe ma niesamowita (do nauki oczywiscie ;-):-D).

SANDRA faktycznie jest to zaleznośc genetyczna ale z tego co mi wiadomo to raczej nie po rodzicach tylko po dziadka lub pradzidkach ma sie ta zdolność pisania prawa ręką teraz juz niepamietam po którym pokoleniu . Ja niejestem leworeczna ale zato sporo osób w mojej rodzince jest leworęczne .

mam takie farbki ogolnie konsystencja jest dobra ale smierdza jak nie wiem julka je jadla ale nic jej nie bylo poza tym na pudelku nie ma daty waznosci i to mnie dziwi :baffled: ogolnie nie sa zle

z innej beczki moje dziecko nie chce samo jesc za nic w swiecie nie wezmie lyzki do reki bo sie awanturuje tylko kanapki tez sama nie zje nie wiem co to za zwyczaj.

U nas ruszyła trochę mowa, coraz więcej słówek na koncie: "masz", "tuta" (tutaj), "toba" (torba), "nuna" (niunia), "oć" (chodź), "loba" (zobacz) :yes:
z innej beczki moje dziecko nie chce samo jesc za nic w swiecie nie wezmie lyzki do reki bo sie awanturuje tylko kanapki tez sama nie zje nie wiem co to za zwyczaj.
A moja się rwie, serek danio tylko sama zje:tak:kanapki też bez problemu

Pszczola tez wszystko sama je i pije:tak: I nie lubi jak ma za bardzo "rozdziobane" na talerzu - kanapki najwyzej przekrojone na 4 i koniecznie ze skora chleb, bo i naczej nie zje, klopsiki w calosci, ziemniaki tez, itd. jedyne, co toleruje w "prostszej wersji konsumpcyjnej" to zupy - te nawet z butli czasem pociaga:baffled:

Dzis jak bylam na piwku i P. do mnie dzwonil, dal sluchawke pszczole, a ona powiedziala "Chodź do mnie moja mamo". Normalnie sie poryczalam prawie....

reklama
u nas mala tez zajadka i pijka oczywiscie sama :) pijka juz sama od 4-5 miesiaca zycia :)

Agamonika nooo gratulacje prosze prosze jak ladnie juz rozmawiamy!! :D
Dominique twoja coreczka sobie sama kraja klopsyi ziemniaki ?:)

Do góry