reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

moja przed chwilka maiała atak histerii czy coś w tym stylu, nie pozwoliłam wejść jej do wiaderka z woda i odstawiłam ja po za łazienke a ta jak się nie rzuciła na podłoge i zaczeła trzaskac kończynami to ja zdebiałam do tego doszedł dziki wrzask:szok::szok::szok:
wziełam ja na rece i zajełam czyms innym bo sama nie wiedziałam co mam robic:baffled::confused: oczywiscie łez nie było po prostu nie źle sie wkurzyła:eek:

reklama
Sandroooo wielkiee gratulacje dla Sarusi za piekne slowka i za nauke chodzenia!!!! jejkuuuu widzisz! a dopiero co pisalas ze nie chodzi a tu proszee jaka zdolna masz coreczke!! :-) wieelkie jeszcze raz gratki!:-)

mada ojaj.. nie mow.. to chyba pierwsze oznaki wchodzenia naszych dzieci w ten okrutny wiek 2 lat :/ az sama sie boje.. tez wlasnie nie wiem jak reagowac na takie cos :szok: chyba zostawic az sie uspokoi - takprzynajmniej slyszalam od mam starszych dzieciaczkow ;-)

co do ciemiaczka to u nas tez jeszcze jest ale wlasnie jeszcze mamy czas do 2 latek wiec narazie sie nie przejmujemy ;-)i pani doktor nic zlego nie widzi wiec UFFF :-)

u nas mala nauczyla sie mowic "dziekuje" heheh niezle nie? dokaldnie to brzmi 'ciekuje" i czasami "cie dobry" - dizen dobry :-D normalnie szok :-) pierwsze kilka razy nine wierzylam wlsnym uszom :D ale hihi fakytcznie to mowi :-D

No, no, to Szantusia niezle mowi :-D A jak, po polsku czy angielsku??

Mada, moja odstawia takie numery juz od dosc dawna - ja nie reaguje chyba ze jestesmy w takim miejscu ze musze - np tak jak dzisiaj kaluza na podworku :baffled:

no tak jak pisze hihi wiec po polsku :d po ang chyba nic nie mowi :D tylko polskie slowka :D

nooo moja oj tez zlosc potrafi pokazac jezuuu.. zaprze sie np i krzyk i nie pojdzie! :/

wow, ale dziewczyny zaiwaniają z rozwojem :-)

sceny histeryczne znam. Piotrek mi takie funduje już od kilku miesięcy :no::wściekła/y: trzeba nam przeczekać. tylko spokój nas uratuje ;-)

Domiska jakbym Alki nie słyszała to bym nie uwierzyła, że Szantusia tak ładnie mówi, więc wierzę, bo moje dziecko nas ostatnio w osłupienie wprawia, np. "gdzie to jest", "ja nie idę" a my w szoku:-)
brawo dla Saruni!!
mada niby lepiej nie reagować, albo pozwolić się dziecku rozładować, ale są sytuacje kiedy lepiej sobie wstydu nie robić i szybko zająć czymś innym, wszystko zależy od sytuacji, tfu tfu Alka się jeszcze na środku sklepu nie położyła:-)

histerie to moja tez odprawia od jakiegos dłuzszego czasu ale nie w takim rozmiarze jak wczoraj, tez myslałam że najlepiej zostawic ale jak pomysle że taki cyrk zrobi mi w sklepie to jestem przerażona:no:

do tego bardzo prosze o porade co robic:
- mała z otwartej daje wszystkim w twarz:wściekła/y: "nie wolno "- juz dawno zapomniała co znaczy, dałam jej po raczce która uderzyła(delikatnie ale na pewno poczuła) i nic, chyba jeszcze nie wiąże faktów, nie wiem co robic, najgorzej jest jak śpie a ona mnie z otwartej budzi:sorry:
-jeszcze gorsze jest gryzienie:crazy:gryzie wszystko i wszystkich od niedawna , ja wiem ze to przez dziasła ale ja juz mam wszedzie slady ukaszeń, dzis pobudka gryzem w policzek:wściekła/y:a jak złapie ręke zebami to tak mocno trzyma jak amstaf do tego az cała dygocze:confused2:

moze nowy watek ?? "jak miec dziecko idealne??":-p

reklama
Mada, jakbym czytala o Jagodzie :baffled: chociaz moja to gryzie jak najeta moje palce :-/ Czasami to niewiele brakuje do rany. a histerie to norma - co dziwne mojej tesciowej tak nie robi :sorry2:, a wczoraj w parku to przechodzila sama siebie - histerie urzadzila chyba z 6 razy (podpatrzyla kumpeli syna jak urzadzil akcje i sama zaczela malpowac, bo wczesniej to sie zachowywala bardzo ladnie), najlepiej jak mi wczoraj spieprzyla a jak zobaczyla, ze ja gonie to zaczela uciekac jeszcze szybciej, niewazne, ze takie male gowno sie upilnowac nie chce :angry: a ten park jest ogromny...

Do góry