reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Odstawianie histerycznych scen znam az za dobrze, bo u nas srednio raz dziennie Sara sklada sie w pol i wali glowa w podloge ryczac przy tym niemilosiernie (bez lez! :szok:).
Co do bicia (w naszym przypadku sa to dzieci, doroslych zostawia w spokoju) z otwartej to kilka razy sie juz to zdarzylo, wiec teraz szczegolnie zwracam uwage czy nie ma w jej poblizu jakichs ufnych maluchow, kotre nie wiedza, ze za chwile moga dostac po twarzy :baffled: Tez nie wiem co z tym zrobic. Dalam Sarze juz kilka razy malego klapsa, ale nie zrobilo to na niej zadnego wrazenia, a wrecz byla obrazona na mnie!:szok:

Bedytko, gratulacje dla Ali! Alez ona jest zdolna! :szok::tak::-) Super, za chwile bedzie mowic pelna geba :-)

Domiska, widze, ze Szantusia tez sie rozgadala! Czyzby czesciej miala kontakt z polskim? Ty mowisz do niej po polsku, a Sam po angielsku, tak? A w domu tylko po angielsku z Samem rozmawiacie?

reklama
kurde to z gadaniem moja bardzo w tyle:-( mama, baba, ej i to wszystko oprócz oczywiście wiele niezrozumiałych by,boan, in itp....

ja tak mysle o nocniku, bo jak mała szybko nie zacznie mówic to z nocnikiem tez bedzie problem, bo jak powie że chce siusiu:confused:

Misia sie rozgadala musze sie pochwalic na dziadka mowi "ziazia" siosia na ciotki:tak:kojek to kotek pies to "wowwow" zaklada buziki i mowi dada na lalke wola dzidzia albo ala' hee super naprawde pokazuje jak sie naje jakie dobreklepie sie po brzuchu i mowi mniammmmmmmmmmm a potem mnie klepie a ja na to -Takie dobre mniami:-D:-D:-D
dzis przeszla 12 krokow sama bez trzymania -jesem z niej dumna i acznie sie niedlugo chodzenie-czuje to:tak:

Nono Pati rozgadała sie ta twoja córunia:-)
A u nas wkoncu jakies postępy i Hanka juz pokonuje małe dystanse sama:tak: mysle ze jeszcze tydzien i bedzie chodzic sama na całego:tak:

sandra- gratki dla chodzacej sarki:tak::tak:
Dzieki, ale to byl chyba jednorazowy wyskok :-D Bo znowu robi 1-2 kroczki jak sie zapomni i bach na kolana i dawaj :-D;-)

A moja siostra nauczyla pokazywac Sare gdzie ma "cycki" i "kupe" :-D:-D:-D Cycki w kapieli pokazuje, a jak sie jej pytamy gdzie Sarka ma kupe to sie zgina w pol i pokazuje na pampersa :-D:-D:-D

Pati, a to sie Misia rozgadala :-)

Jaaga, gratulacje dla chodzacej Hanusi! :-)

własnie zadzwoniła mama ze zostawiła mała w pokoju na 30 sek. by przynieśc jej serek i zastała ja na ławie:szok: biedna chyba nie daje rady z małą, mówi że wszedzie sie wspina, nie idzie jej spóścić z oczu na minute bo zaraz jest na meblach, kanapie ,ławie
oj chyba teraz sie dopiero zaczyna:-p

reklama
Do góry