reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

u mnie podobnie, dziewczyny z tymi nozkami:)
Ostatni zaobserwowalam u malego, ze ma momenty kiedy zaczyna bardzo nerwowo machac raczkami az sie trzesie, nawet buzka sie wtedy napina i robi takie dziwne miny:(. Zaczynam sie martwic... Myslicie, ze to normalne na tym etapie rozwoju???

reklama
u nas od 4 dni mocne prostowanie nóg - w każdej pozycji, zwłaszcza na leżąco, tak na maksa prostuje całe nóżki i obciąga paluszki :eek: Dzis pytałam pediatry i stwierdziała, ze to juz etap gdzie dziecko zaczyna hmmm przejmowac kontrole nad nogami i sprawdza co może zrobić, a co nie :confused2: Ale jakoś mi to śmierdzi, więc jutro i tak mamy zaplanowaną wizytę u neurologa więc podpytam czy to aby nie z WNM związane

icak u nas też prostowanie jak leży na brzuszku i takie jakby próby odpychania palcami i podbiciem, za to w leżeniu na pleckach dziś ładnie podnosiła nóżki do pionu i prostowała, czasem udało jej się złapać kolanko albo stópkę na chwilę

dzięki mgordon:-) cieszę się strasznie, bo ostatnio rehabilitantka nosem kręciła, że jeszcze nie bawi się nóżkami...i tak z dnia na dzień zaczęła

Kocham naszego lekarza. Jak ostatnio opiwiadałam mu, że się martwię, bo kolanka łapie sporadycznie a za stópki się nie łapie w ogóle, to popatrzył na mnie z politowaniem i postukał się w czoło:-) Heh, a Miesio to zdecydowanie typ społeczny...:)

reklama
Aestima mój lekarz też każe patrzeć na te tabelki co ma robić dziecko z przymrużeniem oka, ale rehabilitantka już 2 tyg temu jęczała, w sobotę też, więc już zaczęłam sobie wkręcać, że Maja jakaś opóźniona ruchowo...

Do góry