reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

mgordon, icak dziękuję wam ogromnie. Pewnie niepotrzebnie się martwię ale chyba każda czułaby podobnie.

Icak ja płaciłam 120 czyli prawie tyle samo. Marysia od godzinki cichutko, już w kąpieli się uspokoiła i mam nadzieję, że prześpi nockę, bo poprzednia byłą kiepska. Nie spała od 2 do 5 a co podeszłąm do łóżeczka żeby dać jej smoka to widziałam jej wielki uśmiech:) Aż mi się serce krajało jak pomyślałam, że jest noc i nie mogę zagadywać. Ale wyspana nie jestem.

reklama
Przesuneli nam szczepienia na przyszły tydzien, bo nie mineło jeszcze 2 tygodni od antybiotyku ze szpitala.
Maly lepiej spi od ok 19 do 24 potem do ok 4 i do ok 8, no ale to po butli z mm

My właśnie zaszczepiliśmy się Pentaximem, cena 160 zł, zdzierstwo jak nie wiem bo można go kupić nawet 30zł taniej... no trudno...

A teraz z przyjemnych rzeczy : Maja waży 5950, waga urodzeniowa to 3950 a przy wypisie miała 3760, niezły klocuszek mi się pasie :):):) i to tylko na cycuchu więc super :) urosła 3 cm i ma już 59cm co z resztą widzę po za małych już niektórych bodziakach
Wszystkie inne parametry główka, klatka piersiowa też w normie.
Pytałam jeszcze o czerwone plamki które ma na karczku ale to ponoć normalne, większość dzieci ma taki zaczerwienienia i same one znikają.

A ciemiączko mamy malutkie jak na taką dużą pannicę tak powiedziała pediatra, bo tylko 1,5x1,5 :)

Ostatnia edycja:
ironia super-wielkie dzięki, też naszła mnie refleksja jak autorkę tamtego wątku, że trochę dużo tych ciemnych dni :baffled:

byłam wczoraj w ośrodku zdrowia zważyć mojego szkraba z racji tego ze skończył 2 m-ce - i w ciuchach ważył 5720 g czyli orientacyjna waga 5600 g :-) pani pielęgniarka powiedziała ze jak tylko na piersi to rewelacja :-)
A waga urodzeniowa 3570 g więc średnio wychodzi 1 kg na miesiąc :-)

Ja sama ważyłam malutką na wadze domowej. Nie chcę jej ciągać po ośrodkach zdrowia, bo nie wiadomo, co stamtąd przywlecze. Dzisiaj miała 5100 a waga urodzeniowa 3480, przy wypisie 3170. Jak na samego cyca chyba nieźle ;) około kilograma na miesiąc przybiera. Już zakładam jej śpiochy i body na 68 cm, bo w mniejszych nie może nóżek wyprostować.

reklama
Do góry