reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
musimy się pochwalić, dziś było ważonko i Hania już osiągnęła 3800g, czyli 800g od wyjścia ze szpitala, jak na mojego okruszka to jest super wynik i bardzo nas cieszy że wyłącznie z piersi:tak:

Wczoraj bylismy na usg bioderek. Wszystko super, lekarz stwierdzil, ze to najladniejsze biodra w tym dniu (ma jeden dzien na niemowleta). Byl bardzo grzeczny w czasie badania i na koncu siknal sobie :-D

no to super wieści anapi :tak: moja na badaniu bioderek jak tylko ściągnęłam jej pampersa taką kupę strzeliła na metr, że zafajdała cały przebierak, podłogę i omal nie trafiła w doktora na przeciwko :zawstydzona/y:

Dzis stwierdzilam, ze Michalinka coraz bardziej "dorosleje", sztywniejsza sie robi i zaczyna juz reagowac na glosy fajnie i powoli zaczyna "gruchac" do nas , smieszna taka sie robi, pocieszna :-)

icak hehehe niezle z ta kupeczka ;-) Gratki za kg maluszka :tak:
Anapi super ze wsio ok :tak:

u nas Ben też coraz bardziej "komunikatywny" bardzo podobają mu się lampy i wielki czarny zegar :-) właśnie sobie coś gada do pana Pypki ;-)

eh o 4 wstałam przebralam zrobiłam mleko i herbatke i co...siedze jest prawie 6 a on nie chce jesc co za gość eh... wiec siedze i czekam az łaskawie zje bo ostatnio jadł 5 godzin temu.. :cool:

A moja Nela szczególnie upodobała sobie jedzenie mleczka. W dzień potrafi jeść co 1,5-2 godziny. Nawet ciężko z nią pójść na dłuższy spacer, bo wytrzymuje tylko 1 godzinę. Jakaś masakra. No i są tego efekty. Dziś była ważona (dziś ma 1 m-c i 4 dni), waży 4.350 kg (waga urodzeniowa 2.810 kg). W m-c z małym grosikiem 1.5 kg, to chyba całkiem nieźle:tak:. Okrągłości i wałeczki uwidaczniają się wszędzie.
Byliśmy na usg bioderek, wszystko ok.
Byliśmy u okulisty z tym mniejszym jednym oczkiem. W badaniu okulistka nie zauważyła nic niepokojącego.
No i w związku z tym, że mała nie przekręciła się w brzuszku byliśmy u rehabilitantki. Sprawdziła sobie małą. Powiedziała, że obecnie nic niepokojącego nie widzi, ale pokazała nam, jak pracować z małą, jakie pozycje są prawidłowe podczas karmienia, przewijania, wyjmowania z łóżeczka i przenoszenia z miejsca na miejsce. Powiedziała, że te oczko może być do zrehabilitowania poprzez odpowiednią stymulację i ćwiczenia.
No, to taki mieliśmy pracowity zeszły tydzień.

Marysia wczoraj przeszła jakiś skok rozwojowy. Patrzy tak wyraźnie i uśmiecha się do mnie tak nieśmiało:) Jestem już pewna, że robi to świadomie!

reklama
trasia nasza Maja też już zaczyna się do nas uśmiechać, szczególnie jaj się wydurniamy przed nią;-)oprócz tego już potrafi na 5-10 minut skupić uwagę na grającym pluszaku zawieszonym w wózku:tak:wreszcie jakiś kontakt można z dzieckiem złapać:-)

Do góry