reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Doris, właśnie miałyśmy aparat i cykałyśmy fotki i już chciałam robić ,ale w końcu stwierdziłam, że to tak niebardzo fotografować cudze dziecko... Zwłaszcza, ze ta Pani weszła tylko bułki kupić (a synek przybiegł do Mieszka, chyba lubi maluszki), więc się nawet nie zaznajomiłyśmy:) Ale rozwaliło mnie to, że trochę tam dzieciaczków było a wszyscy- klienci i ekspedientki zachwycały się moim synkiem. Naprawdę pęczniałam z dumy! W ogóle Miesio b. sobie zjednuje ludzi tym zagadywaniem i rozsyłaniem szczodrych uśmiechów, wszyscy na niego żywo reagują i nie wierzą, że ma 8 m-cy, taki kontaktowy:tak: Ale np raczkować z chiny nie chce i już. Za to dziś wstawał sam w wannie:szok:

reklama
haha, Aestima Marysia jest taka sama jak Miesio!!! Ona kocha ludzi dookoła! Wczoraj nagle zdarzyło się, że byliśmy przez chwilę w domu we trójkę kiedy Marysia nie spała, bo normalnie to albo ja z nią jestem albo Marcin, a jak wracam z pracy to ona już usypia. I miała humor znakomity, jak prawie nigdy! Stwierdziliśmy oboje, że ona się cieszy że jesteśmy razem! W poniediałek u lekarza zagadywała każdego! Po kolei usmiechy do dzieci i dorosłych, a jak ktoś na nią nie patrzył to wołała głośno "E!"! Przesłodkie to było:)

to niesamowite jakie my podobne i nasze dzieci do siebie! Nasz też szczęśliwy jak nie wiem kiedy jesteśmy wszyscy 3, a najlepiej żeby jeszcze jacyś goście byli- pełna chata ludzi musi być:-) A zaczepia wszystkich też za pomocą " e!"

Przejrzałam na razie tylko, ale widzę, że facet mądre mówi - absolutnie popieram!

Kiedy przeczytałam tytuł, byłam sceptycznie nastawiona, bo jestem za tym, żeby szczepić dzieci. Jednak wszystko, o czym tam jest napisane, zgadza się z moimi poglądami. Plus szczepionki z kalendarza szczepień. Ale żadnych dodatkowych, a juz na pewno nie przeciw grypie.

a ja dziś za Mają całe mieszkanie na czworakach zwiedziłam...Maja padła na popołudniową drzemkę jak mucha, tak się zmęczyła;-) dalej próbuje Sokratesa dogonić, ale on zachowuje bezpieczną odległość min. 2-3 metry

Musimy się pochwalić :-)
Julia wczoraj wieczorem chwyciła sie poręczy łóżeczka i ......stanęła na nogi. Najpierw dwa razy podciągnęła się tak jakby na kolana (nogi miała jak u żabki) a następnie podciągnęłą się wyżej i już na nogach:szok:. dziwi mnie to trochę, bo ona jeszcze nie raczkuje a pełza tylko do tyłu. Zaczęła dopiero podnosić dupkę do góry w pozycji czworaczej a tu nagle na nogach.
dziś jak na razie tylko klęka przy poręczy :-)

wow, gartki:)))
Mój nawet nie klęka przy poręczy jeszcze, ale on w dzień rzadko w łóżeczku przebywa... Za to gada, gada, gada... Wczoraj znajomi w szoku byli jaki do przodu rozwinięty ( oni mają 5 miesięcznego, ale byli świeżo po wizycie u dwóch 9 -miesięczniaków) a ja się ich pytam jaki niby do przodu rozwinięty jak nie raczkuje, nie staje, sam nie usiądzie... Ale on właśnie przez to, że tak gada, nawiązuje kontakt, to sprawia wrażenie bystrzaka niesamowitego:-)

reklama
doris super, brawo dla julci
aestima bo twoj to taki miglanc ze nadrabia wlasnie mina heheh, spryciarz
a norbert jak pisalam na ogolnym zaczal chodzic pzy meblach

Do góry