reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Pati :*:*

Ale wiesz Ty masz chlopca i to chyba tez ma znaczenie...facet to facet:)) Wiesz aj sie nie przejmuje bo jak patrze na fotki mojego synusia to on tez taka kluseczka byl a teraz jak kogucik i jest najszczuplejszy w klasie:)

reklama
hej mój miś przekręca się z boku na plecki i z plecków na bok.... i na brzucho z boczku... ale nie podpiera ciałka na ramionkach, głowe unosi już ładnie ale łapki nadal gdzieś po bokach.... i te łapki jakies takie nadal nie skoordynowane... a u was jak z tą głowką i rączkami?
mój miś nosi już ubranka w rozmiarze 71-74.... bo 68 zaczęło byc znacznie za małe...:) rośnie jak wariat no:p

Kurcze Misia sie jeszcze nie przekreca :/
Trzyma głowke dosyc mocno i długo.
Na pleckach juz tez dzwiga główkę powoli.

Jutro szczepienie mamy.

moj maly nosi 62-68 . jak go na brzuch poloze to lezy ze 5 minut alre raczkami macha na boki :-)
aa sam sie na boki obraca tylko. ale ma duzo sily i jest zly ze mu nie wychodzi na brzuszek sie obrocic. :-D

Moja mala nie przekreca sie ale chyba probuje, tak mi sie wydaje...Ale ona ciagle wsumie na naszych rekach...
Poza tym to unosi glowke itp. Widac kazde dziecie w innej kolejnosci ropbi rozne rzeczy...

lilka tez sie jeszcze nie przekreca, chyba nawet jej jeszcze do tego nie ciagnie, glowke trzyma elegancko. dobrze przybiera i ogolnie jest spokojna i nie ma z nia problemow, ale jak przyjdzie co do czego to potrafi dac do wiwatu:-D. ostatnio miala takich pare dni, ze matko i corko masakra, nie dogodzi,na szczescie juz jest znowu kochana dziewczynka;-) my drugie szczepienia mamy za 3 tygodnie.

Dziewczyny Kuba sie przekreca z plecków na bok..... Położyłam go na podkładzie z gołą dupcią .... Po chwili patrze a on myk o już jesst na boczku i oczywiście poza podkładem i siuuuuuuu mi na łózko... a jaki szczesliwy był hahahaha

reklama
tak się martwicie tą "nadwagą" swoich pociech, ale z tego co widzę, to mój mały dosłownie przerósł wszystkich :-) tydzień temu byliśmy u szczepienia i Oliwerek nie mógł zmieścić się na kozetce;P Ważył wtedy 9,3kg, ale nie jest gruby, tylko proporcjonalny, jest po prostu duuuży. Karmiłam go piersią tylko przez 6 tygodni, pewnie to ma jakiś związek... Lekarz stwierdził że ma parametry 9-cio miesięcznego maluszka:tak:
Przewraca się już bez problemu z plecków na brzuszek i z powrotem, ale jeszcze nie raczkuje. Jedna rzecz która mnie martwi, to że nie siedzi jeszcze do końca sam bez podparcia, trzeba go podpierać choćby dwoma palcami, ale jednak. Sam też potrafi ale jest wtedy mocno pochylony do przodu, a boję się o kręgosłupek..
Kilka dni temu nauczył się kaszleć na zawołanie i głośno piszczeć, także mamy z nim wesoło teraz.. cały czas doskonali te "talenty":-D:):):)

P.S. Przepraszam Was, teraz dopiero zauważyłam, że posty, do których nawiązałam pisałyście w maju, więc pewnie ktoś przerósł mojego bobaska;-)
nie martw sie mi ostatnio moja szwagierka(doswiadczona mamusia) powiedziala ze to nic jak do przodu sie dziecko przechyla dzieci tak robią po prostu nic mu nie bedzie. moj ma 5 mies i tez tak robi jak go mam na kolanach. a i dodam ze tej szwagierki synalek tez taki "duzy" jest jak twoj i tez jescze nie siedzi(ma 7 miesiecy) takze niema co sie przejmowac :)

Do góry