reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

hej dziewczynki ...
powiedzcie mi ile dziecko powinno na tydzień przybierac na wadze?

I Ty narzekasz na wagę Matiego :confused:
Nela w 6 tygodniu ważyła 4280g, a od porodu przybrała "tylko" 830g. średnio 140g na tydzień.
W sumie mówią, że tygodniowo dzieciaczek powinien przybrać między 150, a 250g. Ale dzieci karmione piersią przybierają trochę mniej ;-)
Myślę, że nie masz się czym martwić - waga Małego jest jak najbardziej prawidłowa :-)

Na ciemieniuszkę - posmarować oliwką, poczekać aż "nasiąknie" i wyczesać szczotką po paru minutach. Powinno pomóc :-)

reklama
ahh ja niewiem co mam robić smaruje i czesze mu główkę a to sie rozrasta.. :( a juz tak sie cieszyłam że schodzi.. juz ma nawet za uszkiem i na czole :( cały czas go smaruje i nic.. mała poprawa.. znacie jakiś secyfik dostepny w niemczech na tą ciemieniuche?

Nam udało się zlikwidowac ciemieniuche tradycyjna oliwką do ciała. Przed kapielą 15 minut wcześniej posmarowalam , szczoteczką wyczesałam i umyłam głowkę mydełkiem. Przeszło. Jak maluch ma dużo, spróbuj posmarować oliwką na noc, załóż cienką czapeczkę i rano czeście i myjcie. cierpliwości czasami to długo schodzi.

:-)Joasia to gratulacje, suuuper! Moja mala wczoraj testowalam czy przysunie sie do cyca bo marudna byla i lezalam z nia w lozku i wiecie co, tak jakos sie dziwnie krecila, ze wkoncu dosiegla celu:-)niby tylko ok15 cm ale sie tak nameczyla i taka smieszna przy tym byla:-D:-D

Ja wczoraj przed kapiela natluscilam glowke olejkiem (penaten) i brewki tez bo cos mi tak podejrzanie wygladaly i po dokladnym umyciu mydelkiem jak mowi Agapa wyczesalam i dzis ma taki fajny puszysty fryz:-D:-D

Sugar...ja moze spytam w aptece albo znajomych co na ciemieniuche dobre jest. A czytalas juz ten watek ktory podalam u gory wczesniej??

my walkę z ciemieniuchą wygraliśmy....... po 1 wyeliminowalam nabiał ze swojej diety, po 2 przed kąpielą miejsce z ciemieniuszką smarowałam kremem emolium i po ok 5 mnutach zczesywalam delikatnie, potem kąpiel, i po kąpieli znowu czesanko... i ciemieniuszki nie ma:D

reklama
Do góry