reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozwój Naszych Kruszynek!!!!

Dopiero dzisiaj podczytuję ten wątek i powiem ,że moje dzieci miały skaze białkowa-objawy skazy,wysypka,biegunki itp. na pewno smarowanie takimi maściami,kremami buzi szczególnie nie jest dobrym pomysłem-chyba,że jest to maść zapisana przez lekarza,zwłaszcza zmienianie co chwilę tego,czym smarujesz-bo wymieniasz kilka różnych specyfików,a to,ze teraz ne jesz nic ,co uczula to niewazne,bo jadłas wczesniej,a reakcja na alergen może być opóźniona- jej objawy i tak szybko nie znikną

Na pewnoe nie możńa stosować żadnych kremów z nagietkiem,rumiankiem przy skaze,bo można jeszcze pogorszyć sprawę,bo ten nagietek czy rumianek również może uczulać

Mój synuś bardzo duzo gaworzy od kilku dni-grucha sobie cos bez przerwy gdy nie śpi,przypasowała mu tez bardzo grająca karuzela,normalnie ciągle z nią"rozmiawia","śpiewa"wręcz,gdy ona gra,kilka razy zdarzyło się tak,że gdy słuchał tej melodii i tak patrzył w tę karuzelę,gruchał do niej,to w końcu słyszę-cisza-podchodzę,a on słodko śpi :)
anne kochanie a czym smarowałaś skóre swoim maluszkom????????
BO MI LEKARKA NIC NIE PORADZILA>>>> MAM tuylko nabialu nie jesc..... i tyle, ale chyba skore czym natłuszczac trzeba co BO JEST SZORSTKA i łuszczy sie i pęka....

reklama
Mój synuś bardzo duzo gaworzy od kilku dni-grucha sobie cos bez przerwy gdy nie śpi,przypasowała mu tez bardzo grająca karuzela,normalnie ciągle z nią"rozmiawia","śpiewa"wręcz,gdy ona gra,kilka razy zdarzyło się tak,że gdy słuchał tej melodii i tak patrzył w tę karuzelę,gruchał do niej,to w końcu słyszę-cisza-podchodzę,a on słodko śpi :)
Bo On odziedziczył śpiewanie po mamie i zaczyna ćwiczyć żeby potem śpiewać w scholce:-D
Majka też gaworzy i normalnie z nami rozmawia. My do niej mówimy, a ona zaczyna machać rączkami i nóżkami tak szybko, do tego się uśmiecha i prowadzi z nami dialog. Jest wtedy taka fajna. Przed wczoraj zauważyła swoje rączki i tak się im przyglądała, parę minut je oglądała:-D
Wczoraj poszłam z nią do lekarza bo od porodu ropieje jej jedno oczko. Przemywam cały czas solą fizjologiczną i nic. Pani dr mnie wkurzyła ale olewam ją. Zważyli mi Maję ma już 5700g w ubranku więc pewnie 5600g no i na moją odpowiedzialność ją zmierzyli (bo takich maluchów nie mierzą:angry:) i ma 60cm:-D.

Anne Ja smarowalam mascia nagietkowa synowi i nic zlego sie nie dzialo dlatego ja polecilam:tak:Ale kazdy robi jak uwaza za sluszne;-)

Moja mala tez miala problem z oczkiem niedawno i tez mialam przemywac sola i nic to nie dalo. Poszlam wiec do apteki i dostalam tam kropelki do oczu Weleda Euphrasia D3. Pomoglo i juz po4 dniach nie bylo problemu:tak::-)

W srode ide zwazyc ja i zobaczymy co powie polozna jak ja zobaczy bo mala bardzo urosla:-D:-D

smarujemy maścią i schodzi powoli a czemu nie mam nabiału jesć??
wysypka i łuszcząca się skóra to najczęściej efekt uczulenia na laktoze w krowim mleku...czyli mleko, nabiał odpada z twojej diety... bynajmnierj tak mi powiedziala pediatra...... jabyłam w szoku bo od samego poczatku pilam mleko w duzych ilosciach i jadlam nabial a wysypka pojawila sie po 5 tygodniach..... ale odstawilam i małemu wszystko zeszło..... wczoraj zjadłam serek waniliowy i widze ze mały już ma pare krostek..... ehhhh

noto nieciekawie juz tak uwazam co jem a tu jeszcze nabiału nie bede mogła.. tragedia niedługo bede jadła sam chleb ze smalcem LD

noto nieciekawie juz tak uwazam co jem a tu jeszcze nabiału nie bede mogła.. tragedia niedługo bede jadła sam chleb ze smalcem LD
heheheheheh
wiesz co ..... ja nie jadlam wielu zreczy bo myslalam ze to od tego mały ma wysypke.... ale jak mi powiedzieli ze to mleko, to zaczełam wcinac wszystko inne... smażone , gotowane... prawie wszystko... nie jem tylko papryki, ważyw strączkowych i kapusty ( AHA KISZAKÓW też nie jem) a tak reszte wcinam.....i jest ok...... zadnych juz wysypek czy innych dziwnych rzeczy

reklama
no właśnie jak to jest z tym jedzeniem to do konca niewiem na necie piszą niby nie jeść bananów, kalafiora, kapusty, fasoli, jabłek, pomarańczy, itp itd a mi znowu położna mówiła nie jeść kapusty i fasoli oraz czekolady i mocno przyprawionych rzeczy...właśnie tego si trzymam ale mały i tak niekiedy ma kolki i gazy... no i ta wysypka ale zoaczymy par dni nie zjem nabiału jak przejdzie to bedzie dobrze..

Do góry